Две баскетболистки на Лукойл-Нефтохимик с контузии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:23 / 11.02.2011
556
"Лукойл-Нефтохимик" излиза в мачовете от финалната четворка за купата на България с две контузени състезателки. Дни преди двубоите от турнира при дамите притесненията на старши треньора Петко Маринов са свързани с това доколко е възможно пълноценното участие на Олена Самбурска и ДеТрина Уайт.

Украинката, която бе обявена за най-добра баскетболистка в женското първенство за месец декември, е с болки в стъпалото, провокирано от получено възпаление. 180-сантеметровата американка пък има болежки в кръста, за което бе закарана чак в Пловдив. Проблемът на ДеТрина е бил донякъде решен от чакракчията, който преди време вдигна на крака националката Силвия Пеева.

Други контузени баскетболистки в състава на шампионките няма. От щаба на бургазлийки се надяват Олена и ДеТрина напълно да се възстановят колокото е възможно по-бързо, тъй като двете са основни състезателки.

Отборът на "Лукойл-Нефтохимик" отпътува вчера за Монтана, където на 12 и 13 февруари ще се изиграят полуфиналът и финалът от турнира за Купата на България.

Бургазлийки играят срещу "Левски" от 14.45 часа в събота. В последния кръг от първенството в НБЛ шампионките бяха неприятно изненадани именно от предстоящия си съперник за купата. В София, след като водеше с конфортна преднина в резултата, "Лукойл-Нефтохимик" падна от "Левски" с 62:64.
Напрежението от това поражение сега тежи върху плещите на момичетата от бургаския тим. В Монтана те нямат право на повече грешки, като задачата пред тях е да докажат, че имат сили и манталитета да печелят и най-тежките битки.
"Лукойл- Нефтохимик" продължава да е основен фаворит за спечелването на шампионата и купата на страната.

След мача "Левски"- "Лукойл- Нефтохимик" на 12 февруари в другата среща, която е с начало 17.00 часа, излизат домакините от "Монтана" и "Дунав".

Двубоят за трето-четвърто място е в неделя /13 феврурари/ от 13.45 ч. Носителят на трофея ще бъде определен след финала, който ще бъде излъчен директно по БНТ от 16.00 часа.

Източник: Компас



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).