Младите фехтовачи на Корсар се представиха достойно на турнир

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:51
155
Младите състезатели от фехтовален клуб "Корсар“ се представиха достойно, спечелвайки един сребърен и два бронзови медала в различните възрастови групи и завоюваха още места в челната осмица по време на турнира "Железник“, който се проведе в Стара Загора. Състезанието бе за деца до 11, 13 и 15 години и е първи кръг от Купа "България“, както и първото състезание за новия спортно – състезателен сезон на оръжието сабя.

С най-добро представяне се отличи Доминика Микова. Тя излезе без загуба от своята група и стигна до финала при момичетата до 13 години с грамотна и хладнокръвна игра, но в самия финал тя отстъпи на своята съпернича.

С две бронзови отличия се окичиха Лора Ганева и Ралица Корсева при момичетата до 11 години. Лора беше сред фаворитките за спечелването на медали в тази възрастова група и само напрежението от това и попречи да стигне до финала.

Ралица Корсева стана една от приятните изненади в турнира за морския клуб, въпреки че това ѝ беше първото състезание от този ранг. Тя с огромно желание и себераздаване стигна до почетната стълбичка.

Следващата състезателка в тази група с много добро представяне е Ярослава Микова. Въпреки своята възраст от 8 години, тя се пребори за място в челната осмица, завършвайки на седма в класирането.

Място в най-добрите осем за момичета до 15 години спечели и Екатерина Чаушева, която стана седма в крайното класиране. Състезателите, които защитаваха името на ФК "Корсар“ на турнира са; Стелиана Йорданова, Дария Ганева, Никол Златева, Самир Абдула, Ивелен Попов, Максим Маринов, Николай Белев и Петър Иванов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).