Общината подкрепя БК Черноморец до завръщането му сред елита

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:44
164
Баскетболен клуб "Черноморец“ винаги е бил подкрепян от Община Бургас. През последните месеци Община Бургас не само изпълни ангажиментите си към клуба, но и положи много усилия, за да може БК "Черноморец“ да продължи да се състезава в Националната баскетболна лига.

Финансовият ангажимент към клуба, не само че е изпълнен от страна на Общината, но и е увеличаван през годините.

Причината БК "Черноморец“ да не е допуснат до участие в НБЛ не е в Община Бургас а в финансови задължения на отбора към играчите.

В последните дни администрацията положи много усилия, за да може "Черноморец“ да получи отсрочка за изчистване на задълженията си към играчите и отново да може да участва в НБЛ. Предложени бяха най-различни варианти на Българската федерация по баскетбол това да се случи. В крайна сметка БФБ е взела друго решение – отборът на "Черноморец“ да не играе тази година в НБЛ.

Въпреки това решение, Община Бургас ще продължи да подкрепя и да помага на БК "Черноморец“ докато се стабилизира, като се надява още през следващата година отборът да се върне още по-силен там, където му е мястото – сред елита на родния баскетбол.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).