Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Черноморец е извън НБЛ, защото дължи пари на играчите
Автор: Александър Антонов 22:32 / 01.10.2024Коментари (0)109
© bgbasket.com
Община Бургас излезе с официална позиция за ситуацията с Черноморец, след като стана ясно, че той няма да играе в НБЛ през следващия сезон. От Общината заявиха, че причината за това не е в тях, а във финансови задължения на отбора към играчите и потвърдиха информацията на BGbasket, че е искана отсрочка за покриването им дни преди началото на новия сезон.

"Баскетболен клуб "Черноморец“ винаги е бил подкрепян от Община Бургас. През последните месеци Община Бургас не само изпълни ангажиментите си към клуба, но и положи много усилия, за да може БК "Черноморец“ да продължи да се състезава в Националната баскетболна лига.

Финансовият ангажимент към клуба, не само че е изпълнен от страна на Общината, но и е увеличаван през годините.

Причината БК "Черноморец“ да не е допуснат до участие в НБЛ не е в Община Бургас, а във финансови задължения на отбора към играчите.

В последните дни администрацията положи много усилия, за да може "Черноморец“ да получи отсрочка за изчистване на задълженията си към играчите и отново да може да участва в НБЛ. Предложени бяха най-различни варианти на Българската федерация по баскетбол това да се случи. В крайна сметка БФБ е взела друго решение - отборът на "Черноморец“ да не играе тази година в НБЛ.

Въпреки това решение, Община Бургас ще продължи да подкрепя и да помага на БК "Черноморец“ докато се стабилизира, като се надява още през следващата година отборът да се върне още по-силен там, където му е мястото – сред елита на родния баскетбол."






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: