Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (1)
Григор Димитров: Много се вълнувам от двубоя с Новак Джокович
Автор: Георги Куситасев 21:37 / 06.08.2024Коментари (0)891
© FB: Yulia Skerleva
Уникално и запомнящо се събитие. В такова иска да превърне Григор Димитров демонстративния мач срещу Новак Джокович, който ще се играе на 17-и септември в "Арена София".

"Много се вълнувам. Винаги съм искал да направя нещо такова! Ще играем мач с Новак Джокович в Арена София. Всички сме в трескава подготовка. Важно е да споделя, че моята фондация е главен организатор. Всеки от нас е в еуфория. Надявам се всичко да мине както трябва и да се видим в България", коментира Григор специално за bTV.

Димитров получи контузия по време на "Уимбълдън", заради която пропусна турнира във Вашингтон. Тази седмица той ще се завърне с участие на "Мастърс"-а в Монреал.

"С нетърпение чакам отново да изляза на корта. Това ми беше една от най-дългите паузи. За съжаление се наложи да я направя, но пък ми даде малко време за почивка, което дойде в голям плюс. Нашето лято продължава в Америка, където има доста сериозни турнири и гледам да се подготвя по възможно най-добрия начин. Мач след мач, ден след ден. Надявам се на добро начало.

Докторите одобриха всичко за момента, което ми дава огромна сигурност. Но е различно, когато влезеш да играеш мач. Винаги съм се вслушвал в тялото си"

С отличните си изяви от началото на годината през април Гришо влезе в "Топ 10" на световната ранглиста за първи път от 2018 г.

"В момента с отбора сме на едно много добро място. Нашият спорт е малко по-особен в тези ситуации. Разбира се, гледам да се наслаждавам повече на играта, отколкото да мисля за крайния резултат.

Направих едни от най-добрите си месеци. Това постоянство ме накара да бъда още по-фокусиран, да искам още повече от играта. Но има тънка линия, защото всички близки мачове, които съумявам да спечеля, ми дават хъс да продължавам, да искам повече от себе си. Психологическата нагласа е най-важна."

Новината за готвеното грандиозно шоу идва само два дни, след като Джокович триумфира на олимпийските игри, побеждавайки с 2:0 Карлос Алкарас в битката за златото.

"Гледах го вчера. Точно преди няколко часа си говорихме и пишехме. Знам това чувство, че не искаш да говориш веднага, затова изчаках малко. Едно изключително негово представяне. Това може би беше черешката на тортата, както му написах. Беше важно и за историята на тениса. Толкова малко играчи са успели да го направят. Приятно ми стана - не само като спортист. И дойде може би точно когато най-много го е искал", каза Димитров пред bTV.
Още по темата: общо новини по темата: 237
13.09.2024
11.09.2024
10.09.2024
07.09.2024
06.09.2024
04.09.2024
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Карлос Насар обяви кои трима души не трябва да са част от федерацията по щанги
Карлос Насар разкри пред "Фокус": Федерацията ни ще остане без състезатели
Локомотив София е обречен срещу ЦСКА, твърдят букмейкърите
Българин с нигерийски корени остава при "акулите"
Словак с титлата в големия стрийт фитнес турнир на Ърбан зона

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: