Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Антон Велков: И с по-малко пари може да се класираме в Лига Европа
Автор: Екип Burgas24.bg 12:23 / 25.12.2010Коментари (1)2875
© Burgas24.bg
- Г-н Велков, как се стигна до това да поемете Черноморец?

- Миналата седмица бях потърсен за преговори. Разговарях с главния мениджър на клуба г-н Буковац, а по-късно и с президента г-н Митко Събев. Хареса ми изключителното внимание, което проявиха към мен, сигурен съм, че отношението е било такова и към останалите кандидати. Надявам се, че ще оправдая доверието, което ми се гласува.

- Митко Събев вече обяви, че бюджетът на Черноморец ще се свие. Остава ли в такъв случай целта да играете в Лига Европа?

- Остава, разбира се. Вижте, до участие в Лига Европа може да се стигне и с по-малко средства от тези, които са харчени досега. Освен това досега в Черноморец са свършени много неща, поставени са основите, а това винаги изисква повече инвестиции. Ясно е, че занапред клубът ще се оправя с по-нисък бюджет, който обаче ще бъде достатъчен за нормалното функциониране.

- С какъв състав ще се оправяте? Твърди се, че доста футболисти от чужденците ще напуснат.

- Със сигурност мога да ви кажа, че като бройка играчите ще намалеят. Според мен досега щатът е бил по-голям, така че реално няма да липсват играчи. Моето желание е най-силните футболисти да бъдат задържани, без да ги деля на чужденци и българи. Друг е въпросът дали това ще стане. Надявам се, че всички играчи ще оценят каква е ситуацията.

- Как стои въпросът с двамата най-силни играчи на Черноморец - вратаря Борел и Енис Хайри?

- По същия начин като с останалите.

- С Душан Буковац ли ще работите?

- Да, той ръководи пряко клуба, наясно е с всичко около футболистите. Всички сме един екип, в него влизат като мои помощници Трендафил Терзийски и Любомир Шейтанов. Терзийски ми е бил треньор навремето в Локомотив (Сф). Ще има още двама помощници, но имената им ще станат ясни по-късно. Тъй като досега в Черноморец се е работило изключително по план, подготовката е била планирана от Красимир Балъков. Всичко в тази програма ме удовлетворява и ще караме по нея.

- При Балъков Черноморец победи Левски, ЦСКА, Славия и Локо (Сф), направи равен като гост на Литекс. Но пък загуби точки срещу отборите от втората половина на класирането?

- Така е. Върху този проблем очевидно ще трябва да се поработи, вероятно всичко опира до манталитет. Съгласете се, че след като побеждаваш силните, не би трябвало да имаш проблем с отборите от втората половина на "А" група.

- През есента Черноморец завърши с голова разлика 12:7. Това даде повод да критикуват Балъков, че играе прекалено затворено, макар че печелеше точки?

- Вижте, това дали отборът играе затворено, невинаги зависи от треньора. Аз съм го изпитвал същото, когато бях в Миньор. Случвало се е, без да давам указания за затворена игра, футболистите сами да играят по този начин. Въобще не вярвам, че Красимир Балъков им е нареждал да играят така. Разбира се, феновете искат да гледат хубав футбол, но искат отборът да печели и точки. Така че нещата не могат да се гледат еднозначно.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 79
21.03.2011
17.03.2011
16.03.2011
01.03.2011
26.02.2011
25.02.2011
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Зависи кои играчи ще останат. Дано поне се отвори възможност за момчетата от школата (ах, тази синя школа!). Малко живец в играта няма да им навреди. Не са ми на сърце (особено през последните години), но като им гледам някой мач по ТВ, дори и аз се ядосвам от "пестеливостта" им, достигаща на моменти до откровена безпомощност. Стабилен бетон пред Борел, изнесат топката до противниковата врата и после...трябва някой да си вкара автогол.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: