Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Руснаци искат да строят супермодерна спортна база в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 11:44 / 31.10.2010Коментари (0)1754
© Burgas24.bg
Генералният директор на "Спортната национална агенция" в Москва Александър Галактионов и управителят на компанията Виктор Архипов заявиха официално готовността си да изградят модерна футболна база в Несебър.

В рамките на два дни руските гости обсъдиха с кмета Николай Димитров и с председателя на общинския съвет Благой Филипов различни варианти за реализация на проекта им, които включват построяване, закупуване или ползване на концесия на спортни терени, където руски отбори от различни детско-юношески школи да провеждат своите подготвителни лагери.

По време на презентацията на дейността си инвеститорите запознаха своите домакини с дългогодишния си опит в сферата на спорта и най-вече във футбола. Основна част от дейността на потенциалните партньори на община Несебър е организацията на тренировъчни лагери, детски и младежки турнири и консултации при разработването на различни програми за развитие на младежкия футбол в Русия и чужбина.

Кметът Николай Димитров представи детайли от общинската стратегия за развитие на футбола, която включва също идеята за строителство на модерна тренировъчна база, обновяване и реконструкция на съществуващите стадиони и създаването на футболна академия за талантливи деца от региона и цялата страна.

Гостите бяха впечатлени от информацията за съществуването на два професионални и 15 аматьорски клуба на територията на общината, които се подготвят и играят срещите си върху терени в съставните селища.

Г-н Димитров отново акцентира върху дългогодишните традиции в Несебър при осигуряването на отлични условия за провеждането за подготвителни, тренировъчни лагери и официални срещи на професионални клубове от страната и Председателят на Общински съвет - Несебър Благой Филипов представи и идеята, за строителството на многофункционален спортен комплекс, в който освен тематични срещи да се провеждат семинари, изложби, конгреси и т.н.
В края на срещата кметът Николай Димитров, председателят на ОбС Благой Филипов и зам.-кметът Ели Кирова показаха на представителите на "Спортната национална агенция" в Москва голяма част от футболните терени и им демонстрираха предимствата на съчетанието между море и планина в региона







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: