Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
40 000 лева отпуснаха общинските съветници за баскетболен клуб "Черноморец"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 26.10.2010Коментари (0)470
© Burgas24.bg
На днешното продължение на заседанието си от миналия четвъртък общинските съветници в Бургас одобриха докладната записка на зам. кметът д-р Лорис Мануелян за отпускане на финансова помощ от 40 000 лева за баскетболен клуб "Черноморец". Съветниците разрешиха в залата да се изкаже старши треньорът на отбора Дечо Коешинов, който обясни за какво са необходими средствата.

Той каза, че за първи път през последните 15 години бургаският баскетбол се опитва да работи професионално доколкото това е възможно в нашата действителност, а и обществената полезност на това младите да спортуват не е нужно да се обосновава. Коешинов посочи, че за съдийски разходи при участието на мъжкия представителен отбор за миналото първенство са похарчени около 15 000 лева , тази година тези разходи ще са на същото ниво. За участието на представителния отбор в националната баскетболна лига таксата е 25 000 лева.

Заплащат се и разходи на Областна дирекция на полицията - Бургас за охрана на баскетболните срещи, има разходи за поддържащ персонал за пътуванията и др., а билетите са на символичната цена, посочи още старши треньорът. За да има Бургас успял представителен баскетболен отбор е необходимо да се работи отрано, да се привлекат много деца и младежи да тренират.

Коешинов каза, че докато миналата година групите на трениращите са били пет, то сега са осем и това е важно, защото трябва да се постави основата на пирамидата, за да влязат и най- добрите в представителния отбор. В моментна около 200 деца тренират баскетбол в Бургас. По думите на старши треньора за стартирането на новата спортно-състезателна година е необходимо исканото финансиране.

По докладната се изказаха различни общински съветници, които подкрепиха докладната още повече, че бургаския баскетболен отбор е постигнал и различни успехи. По време на заседанието си след дебат съветниците отпуснаха и 22 000 хиляди лева за провелата се вече Балканиада по ветроходство. Повечето от съветниците изразиха недоволство, че се искат пари при свършен факт. След като спортното мероприятие се е провело.

Според тях това ще създаде прецедент и ще се появят и други които ще организират събития, а след това ще искат пари. От общинската администрация съобщиха, че това не са всички средства за организиране на събитието , а само се поемат нощувките и храната на участниците в балканиадата и от догодина събитието ще бъде заложено в спортния календар на Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: