Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Акулите" удариха столичните "железничари"
Автор: Екип Burgas24.bg 23:46 / 18.10.2010Коментари (3)2490
©
В кръстопътен дуел за призовите места и класиране за евротурнирите "Черноморец - Бургас" победи гостуващия "Локомотив" /Сф/ с 2:1 в последен мач от 10-ия кръг на първенството в "А" група. Резултатът се превръща в "запазена марка" за "акулите", които се наложиха със същото цифрово изражение над още три софийски тима - ЦСКА, "Левски" и "Славия". Само столичният новак "Академик" измъкна 0:0 в 1-вия кръг на "Лазур".

Сблъсъкът с "железничарите" оправда обещанието на мениджъра Красимир Балъков, че зрителите ще преживеят много емоции, които не бяха охладени от непрестанния дъжд. Оправдаха се и очакванията за успех на домакините. Победата им дойде по най-сладкия начин - с обрат в резултата.

Двубоят започна "по ноти" за гостите. Още в 6-ата минута останалият непокрит в наказателното поле Искрен Писаров откри с остър удар по диагонала в долния десен ъгъл. До почивката черноморци не успяха да упражнят натиск, който да доведе до изравняване. Това се случи само 2 минути след почивката. Постоянно прогресиращият централен защитник Енис Хайри порази мрежата с глава след корнер. Влезлият като резерва Муйтис Лис увенча официалния си дебют по най-добрия начин. В 56-ата минута той взриви трибуните с невероятна задна ножица, но вратарят Боян Пейков спаси.

Минута по-късно конгоанецът завърши прекрасна триходова комбинация с Муса Койта и Орлин Старокин за 2:1. До края "Локо" затрудни само веднъж по-сериозно Паскал Борел. В 68-мата минута вратарят демонстрира котешки рефлекс и закова топката на голлинията след удар с глава на Дерек Асамоа. "Акулите" действаха организирано в защита и разчитаха на контраатаки, но не успяха да увеличат аванса си. Лис се размина с нов гол, удар на друга резерва - Георги Андонов мина край вратата.

Още по темата: общо новини по темата: 5
18.10.2010
18.10.2010
14.10.2010
14.10.2010
13.10.2010






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: