КК "Несебър" отчете успехи и с наполовина орязан бюджет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:24 / 29.09.2010
733
Колоездачен клуб /КК/ "Несебър" отчете успехи, въпреки че в началото на годината бюджетът е бил орязан наполовина заради финансовата криза. На традиционна заключителна пресконференция мениджърът Георги Енчев подчерта, че клубът не само е намерил сили и възможности да продължи да съществува, но и да гони високи резултати.

"Точно по средата на спортно-състезателния сезон бюджетът ни беше съкратен с 50 процента, което наложи да се разделим по най-коректния начин с петима опитни състезатели, защото нямаше как да им плащаме заплатите. Отказахме и планираните участия в чужбина. В представителния мъжки тим останаха само младежи до 23 г., двама от които наши, един белгиец и трима казахстанци от четвъртия отбор на "Астана". Добре беше, че чужденците си имаха и собствени спонсори", посочи Енчев, който е дългогодишен личен приятел с шефа на "Астана" Валентин Регерт.

В обиколката на България "Несебър" преизпълни плана в отборното класиране. Задачата беше място в Топ 6, а заетото място беше пето, което носи голям престиж. В индивидуалната надпревара целта беше спечелване на бялата фланелка за най-добър колоездач до 23 г., но постигането се размина на косъм. Цели 9 етапа казахстанецът Евгений Пеляйкин носеше желаното трико, но в последния етап го сдаде след нелепа тактическа грешка на германец.

В републикански мащаб адмирации заслужава Станислав Заралиев за бронзовия си медал от многоетапния шампионат. При юношите сред призьорите попаднаха Антон Желязков и Радостин Христов. Момчетата и юношите старша възраст са трети отборно, а младшата възраст и мъжете- четвърти.

"Ние и Добрич бяхме единствените клубове в страната, които участваха в републиканските първенства и за четирите възрастови групи", подчерта треньорът Митко Господинов.

"Не се знае на какъв бюджет ще можем да разчитаме за следващия сезон, но е сигурно, че отново ще разчитаме на общо 40-45 колоездачи в четирите възрастови групи. Издържахме и лека-полека започваме да си стъпваме на краката. Ще запазим детско-юношеската школа, представителният състав отново ще включва младежи до 23 г., пак ще участваме в републиканските шампионати и в стартове по шосетата на Белгия", посочи Георги Енчев и прогнозира, че през 2012 г. "Несебър" ще има силен мъжки тим, който да се бори за отличия не само у нас, а и в чужбина. Мениджърът не пропусна да благодари на спонсорите "Слънчев бряг хотел Холдингс" и община Несебър, които издържат клуба от основаването му през 2003 г.

Добра новина е, че от края на месец май т.г. КК "Несебър" е отворил център по планинско колоездене в Слънчев бряг. "Центърът се радваше на голям интерес през активния летен сезон. Стараем се да разширим популярността му, за да се ползва от още повече туристи. Така ще помогнем и на колоездачния клуб", сподели директорът на центъра и член на УС на КК "Несебър" Христо Хинков.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).