Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
КК "Несебър" отчете успехи и с наполовина орязан бюджет
Автор: Екип Burgas24.bg 14:24 / 29.09.2010Коментари (0)732
© Burgas24.bg
Колоездачен клуб /КК/ "Несебър" отчете успехи, въпреки че в началото на годината бюджетът е бил орязан наполовина заради финансовата криза. На традиционна заключителна пресконференция мениджърът Георги Енчев подчерта, че клубът не само е намерил сили и възможности да продължи да съществува, но и да гони високи резултати.

"Точно по средата на спортно-състезателния сезон бюджетът ни беше съкратен с 50 процента, което наложи да се разделим по най-коректния начин с петима опитни състезатели, защото нямаше как да им плащаме заплатите. Отказахме и планираните участия в чужбина. В представителния мъжки тим останаха само младежи до 23 г., двама от които наши, един белгиец и трима казахстанци от четвъртия отбор на "Астана". Добре беше, че чужденците си имаха и собствени спонсори", посочи Енчев, който е дългогодишен личен приятел с шефа на "Астана" Валентин Регерт.

В обиколката на България "Несебър" преизпълни плана в отборното класиране. Задачата беше място в Топ 6, а заетото място беше пето, което носи голям престиж. В индивидуалната надпревара целта беше спечелване на бялата фланелка за най-добър колоездач до 23 г., но постигането се размина на косъм. Цели 9 етапа казахстанецът Евгений Пеляйкин носеше желаното трико, но в последния етап го сдаде след нелепа тактическа грешка на германец.

В републикански мащаб адмирации заслужава Станислав Заралиев за бронзовия си медал от многоетапния шампионат. При юношите сред призьорите попаднаха Антон Желязков и Радостин Христов. Момчетата и юношите старша възраст са трети отборно, а младшата възраст и мъжете- четвърти.

"Ние и Добрич бяхме единствените клубове в страната, които участваха в републиканските първенства и за четирите възрастови групи", подчерта треньорът Митко Господинов.

"Не се знае на какъв бюджет ще можем да разчитаме за следващия сезон, но е сигурно, че отново ще разчитаме на общо 40-45 колоездачи в четирите възрастови групи. Издържахме и лека-полека започваме да си стъпваме на краката. Ще запазим детско-юношеската школа, представителният състав отново ще включва младежи до 23 г., пак ще участваме в републиканските шампионати и в стартове по шосетата на Белгия", посочи Георги Енчев и прогнозира, че през 2012 г. "Несебър" ще има силен мъжки тим, който да се бори за отличия не само у нас, а и в чужбина. Мениджърът не пропусна да благодари на спонсорите "Слънчев бряг хотел Холдингс" и община Несебър, които издържат клуба от основаването му през 2003 г.

Добра новина е, че от края на месец май т.г. КК "Несебър" е отворил център по планинско колоездене в Слънчев бряг. "Центърът се радваше на голям интерес през активния летен сезон. Стараем се да разширим популярността му, за да се ползва от още повече туристи. Така ще помогнем и на колоездачния клуб", сподели директорът на центъра и член на УС на КК "Несебър" Христо Хинков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: