Клуб "Несебър Мото" домакинства кръг от Националния шампионат по Ендуро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:25 / 22.09.2010
343
На 25 септември /събота/ в 10:00 часа в поморийското село Порой ще бъде даден старт на Петия кръг от Националния шампионат по Ендуро, под надслов "Несебър Мото Гранд При", организиран от клуб "Несебър Мото". Първият ден на състезанието ще се състои от специални тестове с маршрут в полите на Стара Планина.

Официалното откриване ще е през втория състезателен ден - в неделя от 09:30 ч. на мотокрос трасето в село Порой. Това трасе е сред най-добрите мотополигони на България. То е изцяло пясъчно, а техническите му характеристики го поставят сред най-трудните места за каране.

Организаторите от "Несебър Мото" са предвидили накрая да се проведе и смесено състезание.

Специално за шампионата известният полигон ще бъде трансформиран, така че да предложи на състезателите нужните условия за Ендуро. Към трасето са направени изкуствени препятствия, съчетани с естествените околни дерета.

В подготовката на мястото се е включил Тотю Чакъров - конструктор на трасетата на българската федерация по мотоциклетизъм.

Финалното състезание с което ще приключи петият кръг ще е за "Купа Несебър Мото". То е смесено, в него ще се съревноват всички мотокросисти - мотори и ATV-та. Състезанието, което е извън шампионата на Ендуро, със сигурност ще зарадва феновете, които ще наблюдават битката между две и четири колела.

Надпреварата ще събере състезатели от елита на мотокроса. Желание за участие са заявили всички от челната десятка в класирането за MX ATV. Драмата в шампионата ще държи феновете под напрежение до последно, защото все още не може да се предвиди кой има най-голям шанс за купата



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).