Георги Георгиев спечели втория етап от колоездачната обиколка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:41 / 13.09.2010
421
Състезаващият се за турския "Брисаспор" бивш колоездач на "Цар Симеон 1898" Георги Георгиев спечели ІІ етап от 60-ата международна колоездачна обиколка на България. Геца пресече пръв финалната линия по трасето Гоце Делчев - Пловдив с отличен финален спринт и време 4.58:26 ч.

Българинът заслужи първото място под тепетата след като показа отлична тактика и спринтьорски умения. Втори с времето на победителя - 4.58:26 ч. остана чехът Леополд Кьониг от тима на "Уърпул", а трети, на 8 секунди от Георгиев финишира германецът Йоханес Хайдер от "ЛКТ -Бранденбург".

"Много се радвам за тази моя победа в Пловдив. Това бе моят реванш за миналата година, когато карах за пловдивския клуб "Цар Симеон" и много исках да взема етап с екипа на този отбор. Радвам се, че сега все пак успях и посвещавам победата на всички от Пловдив", каза след финала Георгиев. - "Беше много тежък етап, с много люта битка, много атаки и неизвестност до финала. Благодаря на моите съотборници, които много ми помогнаха"

Носителят на жълтата фланелка - Сергей Рудасков от тима на "Катюша", финишира с основната група и запази лидерството си в генералното класиране. Втори след руснака остава лидерът на "Хемус Вивело" Евгени Балев, на 11 секунди, а трети - Томаш Бухачек от "Уълпул", на 13 секунди.

Португалецът Рикардо Местре от "Палмейрас" запази зелената фланелка за най-активен състезател. Водачеството си запазиха и Андре Кардозо от "Палмейрас", който облича бялата фланелка на червени точки за катерачите. Мирас Бедербеков от "Несебър" пък продължава да носи бялата фланелка за най-добър млад състезател до 23-годишна възраст.

Много добри думи в този ІІ етап заслужава обаче и Красимир Коев от "Добрич", който също бе много близо до победата. Само 16 км не достигнаха на Краси да финишира първи, след като водеше еднолично колоната близо 90 километра. Коев се откъсна на 11-тия километър след Широка лъка и на бърза ръка до Пампорово натрупа преднина от 5 минути. Силите му обаче се изчерпаха при страховитото спускане от планината към Наречен. Нахъсана основната група бе готова на всичко, за да се върне в играта. Коев загуби преднината си, претърпя дефект, което го забави с близо минута. "Катюшите" откриха "огън" в защита на жълтата фланелка на своя съотборник Рудасков и групата отново стана в пакет малко преди Асеновград. Последваха множество атаки, за да дойде часът на Георги Георгиев, който с брилянтен финален спринт триумфира под тепетата.

Днес е третият етап: Пловдив - Казанлък, който е дълъг 106 км.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).