4-ма чужденци ще въртят педали за "Несебър"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:08 / 06.09.2010
317
"Несебър" единствен ще представя Бургаска област в юбилейната, 60-а, колоездачна обиколка на България, която стартира на 11 септември и ще продължи до 19-и. Тимът от старинния черноморски град ще участва с финансовата помощ на местната община и "Слънчев бряг хотел Холдингс". Интересна подробност е, че селекцията включва само млади колоездачи до 23 г. Още по-любопитен е фактът, че със синьо-белите трика педалите ще въртят двама българи /станислав Заралиев-капитан и Йордан Друмев/ и четирима чужденци /белгиецът Грегори де Мулдер и казахстанците Мирас Бедербеков, Евгений Пиляйкин и Руслан Абдулманов/. Треньор е Митко Димитров.

Обиколката е с обща дължина 1 560 км и включва 10 етапи в рамките на 9 дни. По родните шосета ще си съперничат общо 21 отбора - 4 български и 17 от чужбина. Според обичайната практика в Бургас отново ще има етапен финал, който ще бъде на 14 септември, когато колоната ще пристигне от Казанлък. На следващия ден, 15-и, колоездачите стартират от Бургас в етап до Добрич.

"Самото участие на наш отбор в трудните времена на криза е малка победа, защото продължаваме традицията да сме част от обиколката. Целта ни е да запишем етапна победа и да се стремим за възможно по-предно отборно класиране. Ще се борим и за бялата фланелка на най-добрия млад колоездач в колоната", заяви мениджърът на "Несебър" Георги Енчев.
С подкрепата на спонсорите си младият тим е на лагер в Слънчев бряг от 4 до 9 септември.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).