Месец септември се очаква да бъде месеца с най-много спортни прояви в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:23 / 01.09.2010
407
Месец септември се очаква да бъде месеца с най-много спортни прояви в Бургас включени в програмата на общината за 2010г, съобщи началникът на отдел "Спорт" в община Бургас Веселина Деведжиева. От 3 до 5 септември града ще е домакин на международния турнир по водна топка за "Купа Бургас", който ще се проведе на плувен комплекс "Флора". Организатор е общината, а съорганизатор е спортен клуб по водна топка "Черноморец". В състезанията ще участват клубовете "Черно море" от Варна, "Триумф" от Букурещ, "Черноморец"- Бургас и "Динамо" Букурещ. Бургазлии могат да гледат първата среща, която ще бъде на 3 от 17,30ч между отборите на "Черно море" и "Динамо".

Успоредно с този турнир започва и 25-тия юбилеен турнир по спортни танци за "Купа Бургас". От 6 до 11 септември Бургас ще бъде домакин за първи път на Балканиада по ветроходство. В нея ще участват над 200 състезатели. Организатор е общината, местните ветроходни клубове и българска федерация по ветроходство. Ще има парад на участниците, който ще започне на 7 септември от 18,30часа от пл. Тройката, а откриването ще е пред сградата на общината непосредствено след парада от 19часа. Участие са заявили федерациите по ветроходство на Турция, Сърбия, Румъния и всички балкански държави. Важно мероприятие е международния турнир по художествена гимнастика "Морски грации", който започва на 11 и 12 септември в зала "Младост".

Организатор е община Бургас и спортен клуб по художествена гимнастика "Олимпия 74". Този формат на турнира се прави също за пръв път в Бургас. Деведжиева допълни, че на събитието се очаква да пристигнат официални гости от министерството на спорта. Откриването на турнира ще е на 11 от 10,30ч. Следващата проява е международната колоездачната обиколка също юбилейна, тя ще се проведе на 14 и 15 септември. Колоната колоездачи се очаква да финишира на 14 около 17,30 часа пред сградата на местната администрация. "Ще завършим с една обществена инициатива "Футболизирай своя град". Началото на проявата ще бъде поставено на стадион "Васил Левски" в София със станалата вече традиция благотворителна футболна среща между отборите на министър председателя Бойко Борисов и медийната група инициатори на кампанията. Кампанията се провежда едновременно в София, Пловдив, Варна и Бургас. Очаква се да проведе в Бургас около 20 септември", каза още Деведжиева.

Източник: Агенция "Фокус"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).