Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Месец септември се очаква да бъде месеца с най-много спортни прояви в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:23 / 01.09.2010Коментари (0)406
© Burgas24.bg
Месец септември се очаква да бъде месеца с най-много спортни прояви в Бургас включени в програмата на общината за 2010г, съобщи началникът на отдел "Спорт" в община Бургас Веселина Деведжиева. От 3 до 5 септември града ще е домакин на международния турнир по водна топка за "Купа Бургас", който ще се проведе на плувен комплекс "Флора". Организатор е общината, а съорганизатор е спортен клуб по водна топка "Черноморец". В състезанията ще участват клубовете "Черно море" от Варна, "Триумф" от Букурещ, "Черноморец"- Бургас и "Динамо" Букурещ. Бургазлии могат да гледат първата среща, която ще бъде на 3 от 17,30ч между отборите на "Черно море" и "Динамо".

Успоредно с този турнир започва и 25-тия юбилеен турнир по спортни танци за "Купа Бургас". От 6 до 11 септември Бургас ще бъде домакин за първи път на Балканиада по ветроходство. В нея ще участват над 200 състезатели. Организатор е общината, местните ветроходни клубове и българска федерация по ветроходство. Ще има парад на участниците, който ще започне на 7 септември от 18,30часа от пл. Тройката, а откриването ще е пред сградата на общината непосредствено след парада от 19часа. Участие са заявили федерациите по ветроходство на Турция, Сърбия, Румъния и всички балкански държави. Важно мероприятие е международния турнир по художествена гимнастика "Морски грации", който започва на 11 и 12 септември в зала "Младост".

Организатор е община Бургас и спортен клуб по художествена гимнастика "Олимпия 74". Този формат на турнира се прави също за пръв път в Бургас. Деведжиева допълни, че на събитието се очаква да пристигнат официални гости от министерството на спорта. Откриването на турнира ще е на 11 от 10,30ч. Следващата проява е международната колоездачната обиколка също юбилейна, тя ще се проведе на 14 и 15 септември. Колоната колоездачи се очаква да финишира на 14 около 17,30 часа пред сградата на местната администрация. "Ще завършим с една обществена инициатива "Футболизирай своя град". Началото на проявата ще бъде поставено на стадион "Васил Левски" в София със станалата вече традиция благотворителна футболна среща между отборите на министър председателя Бойко Борисов и медийната група инициатори на кампанията. Кампанията се провежда едновременно в София, Пловдив, Варна и Бургас. Очаква се да проведе в Бургас около 20 септември", каза още Деведжиева.

Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: