Пламен Христов: Ще изградя отбор за първото място от ЛукОйл-Нефтохимик

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:46 / 01.09.2010
416
Пламен Христов изкара една година в мъжкия състав на волейболния Левски Сиконко. Въпреки успехите, които постигна с люлинския тим като треньор, екс разпределителят на националния ни отбор пое ново предизвикателство. От започващия сезон бронзовия медалист от световното първенство в Париж'1986 ще замени Северин Димитров и ще води мъжкият тим на вицешампионите в Суперлигата - ЛукОйл Нефтохимик. Потърсихме селекционера за коментар какво предстои пред тима и какви са целите, които ще гони отбора през сезон 2010/11 в първенството.

- Г-н Христов, как се стигна до трансфера ви в ЛукОйл, имахте договор с Левски Сиконко за още една година...
- Всъщност всичко стана много бързо. Обадиха ми се от ръководството на ЛукОйл преди три или четири дни и ми предложиха да поема тима, след като преговорите със Северин Димитров се провалиха. Условията, които предоставят в бургаския тим са много добри и ме устройват напълно, така че не се чудих много. На практика всичко се реши за по-малко от 24 часа.

- Как се разделихте с ръководството на вече бившия ви клуб Левски Сиконко?
- Разделихме се много културно и драми или разправии не е имало. Имам още малко задължения откъм трансфери на техни състезатели, които поех и ще ги изпълня докрай, така че не виждам защо да има проблеми. Приеха молбата ми и всичко протече много културно и без лоши чувства.

- Поставиха ли ви цели от ръководството на ЛукОйл за представянето на клуба?
- Не, конкретни цели като първо, второ място или пък да спечелим Купата на България няма. Аз обаче съм достатъчно амбициозен и ще изисквам максимума от момчетата, така че със сигурност гоним призовите места.

- Кога започвате подготовка и с колко състезатели?
- От утре вече съм в Бургас и стартираме заниманията. Първите няколко дни ще започнем с осем момчета, но се очакват в близките дни и нови попълнения. До следващата седмица вече ще имаме пълен отбор от 12 състезатели и ще можем да провеждаме нормални тренировки.

- Двама от основните волейболисти на ЛукОйл подписаха договори в чужбина - разпределителя Иван Станев и посрещача Мартин Пенев. Кой ще заеме техните постове?
- Имаме вече набелязани волейболисти. Трансферите по принцип са уговорени, като единствено остава да се съгласуват и с изпълнителния директор Сашо Везенков. Очаква се днес той да се завърне от чужбина и в рамките на няколко дни вече напълно да е избистрен състава за следващия сезон. Става дума за български момчета, няма да взимаме волейболисти от чужбина. Освен разпределител и посрещач планираме да вземем и нов център, така че отбора ни ще бъде напълно конкурентен за българските стандарти.

- Има ли вече програма за подготовката като лагери и уговорени контроли?
- Не, не, все още няма, тези неща тепърва ще се уточняват. Първенството започва в края на октомври, началото на ноември, така че има още много време. Все още доколкото знам не е уточнена програмата, по която ще се проведе първенството, така че няма за къде да се бърза. Ще уговорим проверки с няколко отбора, но това тепърва ще се реши къде и кога. Сега на първо време започваме занимания в залата в Бургас, пък после вече ще мислим и за останалите неща.

- За колко време е договора с новия ви клуб?
- Подписахме с ЛукОйл за две години, като има опция и за продължаване при добри резултати и ако ръководството е доволно от постигнатата работа през тази година.

- ЦСКА ще играят за трета поредна година в Шампионската лига, като привлякоха и Евгени Иванов. Те ли са фаворитите и през този сезон?
- Разбира се, че евромачовете помагат много. Освен, че привлякоха опитните волейболисти като Ники Иванов, Ивайло Стефанов и Евгени Иванов, сега и младите момчета вече имат доста опит в тежки мачове. Това ще им помогне много и те ще са основният фаворит за златото и през тази година. Това обаче не означава, че ще излезнем с наведени глави срещу тях, и че ще сме приели загуба предварително. Имаме шансовете да победим дори и техния тим.

Източник: в. "Меридиан мач"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).