Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Пламен Христов: Ще изградя отбор за първото място от ЛукОйл-Нефтохимик
Автор: Екип Burgas24.bg 12:46 / 01.09.2010Коментари (0)415
© Burgas24.bg
Пламен Христов изкара една година в мъжкия състав на волейболния Левски Сиконко. Въпреки успехите, които постигна с люлинския тим като треньор, екс разпределителят на националния ни отбор пое ново предизвикателство. От започващия сезон бронзовия медалист от световното първенство в Париж'1986 ще замени Северин Димитров и ще води мъжкият тим на вицешампионите в Суперлигата - ЛукОйл Нефтохимик. Потърсихме селекционера за коментар какво предстои пред тима и какви са целите, които ще гони отбора през сезон 2010/11 в първенството.

- Г-н Христов, как се стигна до трансфера ви в ЛукОйл, имахте договор с Левски Сиконко за още една година...
- Всъщност всичко стана много бързо. Обадиха ми се от ръководството на ЛукОйл преди три или четири дни и ми предложиха да поема тима, след като преговорите със Северин Димитров се провалиха. Условията, които предоставят в бургаския тим са много добри и ме устройват напълно, така че не се чудих много. На практика всичко се реши за по-малко от 24 часа.

- Как се разделихте с ръководството на вече бившия ви клуб Левски Сиконко?
- Разделихме се много културно и драми или разправии не е имало. Имам още малко задължения откъм трансфери на техни състезатели, които поех и ще ги изпълня докрай, така че не виждам защо да има проблеми. Приеха молбата ми и всичко протече много културно и без лоши чувства.

- Поставиха ли ви цели от ръководството на ЛукОйл за представянето на клуба?
- Не, конкретни цели като първо, второ място или пък да спечелим Купата на България няма. Аз обаче съм достатъчно амбициозен и ще изисквам максимума от момчетата, така че със сигурност гоним призовите места.

- Кога започвате подготовка и с колко състезатели?
- От утре вече съм в Бургас и стартираме заниманията. Първите няколко дни ще започнем с осем момчета, но се очакват в близките дни и нови попълнения. До следващата седмица вече ще имаме пълен отбор от 12 състезатели и ще можем да провеждаме нормални тренировки.

- Двама от основните волейболисти на ЛукОйл подписаха договори в чужбина - разпределителя Иван Станев и посрещача Мартин Пенев. Кой ще заеме техните постове?
- Имаме вече набелязани волейболисти. Трансферите по принцип са уговорени, като единствено остава да се съгласуват и с изпълнителния директор Сашо Везенков. Очаква се днес той да се завърне от чужбина и в рамките на няколко дни вече напълно да е избистрен състава за следващия сезон. Става дума за български момчета, няма да взимаме волейболисти от чужбина. Освен разпределител и посрещач планираме да вземем и нов център, така че отбора ни ще бъде напълно конкурентен за българските стандарти.

- Има ли вече програма за подготовката като лагери и уговорени контроли?
- Не, не, все още няма, тези неща тепърва ще се уточняват. Първенството започва в края на октомври, началото на ноември, така че има още много време. Все още доколкото знам не е уточнена програмата, по която ще се проведе първенството, така че няма за къде да се бърза. Ще уговорим проверки с няколко отбора, но това тепърва ще се реши къде и кога. Сега на първо време започваме занимания в залата в Бургас, пък после вече ще мислим и за останалите неща.

- За колко време е договора с новия ви клуб?
- Подписахме с ЛукОйл за две години, като има опция и за продължаване при добри резултати и ако ръководството е доволно от постигнатата работа през тази година.

- ЦСКА ще играят за трета поредна година в Шампионската лига, като привлякоха и Евгени Иванов. Те ли са фаворитите и през този сезон?
- Разбира се, че евромачовете помагат много. Освен, че привлякоха опитните волейболисти като Ники Иванов, Ивайло Стефанов и Евгени Иванов, сега и младите момчета вече имат доста опит в тежки мачове. Това ще им помогне много и те ще са основният фаворит за златото и през тази година. Това обаче не означава, че ще излезнем с наведени глави срещу тях, и че ще сме приели загуба предварително. Имаме шансовете да победим дори и техния тим.

Източник: в. "Меридиан мач"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: