За 25-та година Бургас ще е домакин на международен турнир по спортни танци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:19 / 01.09.2010
943
25-тото издание на международния турнир по спортни танци за Купа Бургас 2010г ще се проведе на 4 и 5 септември в спортна зала "Младост". Турнирът е част от веригата световни турнири на Международната федерация по спортни танци IDSF international Open Competition. Андрей Тодоров, председател на клуб по спортни танци "Бургас 75", организатор на проявата", съобщи пред журналисти, че допълнително от програмата ще има и турнир за младежи също част от международните турнири.

Ще участват общо 326 танцови двойки във всички възрастови групи от общо 20 държави сред които Беларус, Гърция, Германия, Дания, Италия, Испания, Русия, Франция и България. Тази година са заявили участие танцови двойки от световния елит, които са 2 и 3 в Европа и света. Това са Анджело Вангела и Кристина Мушенска от Италия , Андрей Зайцев и Ана Кузнинская от Русия. Участие ще вземе и двойката от клуба, която е неизменно в първата десятка в последните 3-4 години - осемкратните шампиони на България Салваторе Тодаро и Виолета Янева. "Клуб по спортни танци "Бургас 75" ще се представи с 26 танцови двойки във всички възрастови групи. Най-големи надежди имаме в групата на децата, юноши старша възраст, младежи и групата на аматьори в стандартни танци и латиноамерикански танци", каза още председателят на бургаския клуб.
Международната федерация е одобрила съдии от 11 нации, които да журират турнира, а председател на международното жури ще бъде Павел Дорохов, президент на руската федерация по спортни танци.
Турнирът се осъществява с подкрепата на община Бургас и патронажа на кмета на града Димитър Николов.

Източник: Агенция "Фокус"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).