Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Бургаски танцьори с бронз от Световна купа в Китай
Автор: Екип Burgas24.bg 13:36 / 24.08.2010Коментари (0)323
©
Бронзов медал завоюва на турнира за Световната купа в Китай двойката Салваторе Тодаро - Виолета Янева от Клуб по спортни танци "Бургас 75", предаде репортер на Burgas24.bg. В оспорвана конкуренция на паркета в град Чeнгду осемкратните шампиони на България в стандартните танци потвърдиха класата си, преборвайки се за третото място с авторитетни двойки от цял свят. Успехът на бургаските състезатели няма прецедент, това е най-високото класиране на българска двойка на подобен турнир.

След отличното си представяне в Китай, Тодаро и Янева вече се прицелват в титлата и на предстоящия IDSF International Open "Купа Бургас 2010". Най-големият международен турнир по спортни танци у нас, валиден за класациите в световната ранглиста, ще се проведе на 4 и 5 септември в Бургас, негови организатори са Международната Федерация по спортни танци IDSF, БФСТ и Клуб по спортни танци "Бургас 75".

До вчера за участие в него заявка са подали танцови двойки от 27 държави, сред които Италия, Русия, Полша, Дания, Испания, Англия, Молдова, Украйна, Сърбия, Франция, Германия, Унгария, Южна Корея, Румъния. За първи път в 25-годишната история на състезанието край морето ще гостуват танцьори от Гърция, Узбекистан и Беларус.

С интерес се очакват шампионите на Италия и бронзови медалисти от Европейското първенство Аниело Лангела - Кристина Мошенска, както и силните двойки от Русия, Молдова, Франция и Испания. Председател на 15 членното международно жури ще бъде Павел Дорохов, председател на Руската Федерация по спортни танци.

Българска Национална Телевизия ще отразява турнира в спортните си емисии и ще излъчи четиридесетминутен филм след завършването му по Канал 1 и сателитния канал.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: