Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Шампионска титла за отбора на "Черноморец" по подводен риболов
Автор: Екип Burgas24.bg 16:43 / 26.09.2023Коментари (0)430
©
За шеста поредна година отборът по подводен риболов "Черноморец“ Бургас , в състав Николай Танев, Антон Арабаджиев, Данаил Едрев, Валентин Люцканов, стана шампион на провелото се в Приморско 55-то Държавно първенство по подводен риболов.

Акваторията, определена за това състезание бе с граници н. Маслен нос на север и комплекс "Оазис" на юг. Първенството се проведе в два състезателни дни, от които бяха излъчени отборния и индивидуалния първенец за 2023. В надпреварата участваха 43 състезателя от 10 отбора от цялата страна. Бургаските шампиони спечелиха първото място, събирайки актив от 549.42 точки.

Шампионският тим тотално доминира и през двата състезателни дни, оставяйки вторите на повече от сто точки разлика – това бе отбора домакин, "Марлин“ Приморско (Анастас Бъчваров, Адриян Стоянов, Димитър Михайлов, Христо Илиев, Георги Илиев) - 438.25т.

Трети се класира отбора на "Несебър“ в състав - Веселин Томов, Мирослав Илчев, Петър Атанасов, Мартин Баръмов, които набраха 401.12т. Съревнованието в индивидуалната надпревара бе по-оспорвана.Тав съвсем заслужено индивидуален Държавен шампион стана Валентин Люцканов от "Черноморец“ Бургас с 196.18т. Това е нов рекорд и тази е осма титла за капитана на Националния ни отбор. Втори се класира Анастас Бъчваров от "Марлин“ Приморско с актив от 191.76т. Бъчваров е и носител на купа "България“ за 2023 като надпреварата за този приз приключи само седмица преди Държавното първенство. Бронза на Държавното индивидуално първенство отиде при Веселин Томов от клуб "Несебър“, който натрупа 159.62т. през двата дни. Наградата за най-голяма уловена риба отиде при Николай Танев "Черноморец“ Бургас, който представи Морска врана с внушителното тегло от 1780гр.

Състезанието премина при много добра организация, чудесни условия на море и в двата дни, и богат улов за всички състезатели. Това бе краят на състезателен сезон 2023г., в който бургаските харпунисти затвърдиха водещата позиция, която имат в този интересен спорт.

В началото на септември се проведе и 33-то Световно първенство по подводен риболов, което бе в гр. Ларедо, Испания. Там, националния ни отбор (Валентин Люцканов, Анастас Бъчваров, Мирослав Илчев, Веселин Томов), във водите на Атлантическия океан и в конкуренцията на още 22 отбора, успя да завоюва престижното 11-то място. Това бе най-масовото международно състезание, 23 мъжки отбора и 7 женски, в историята на организирания подводен риболов. Шампион и в индивидуалната, и в отборната надпревара, както при мъжете така и при жените е отбора на Испания.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Хандбален клуб Фрегата Бургас посреща в събота Левски
Григор Димитров е абсолютен фаворит на букмейкърите за място на полуфинал в Стокхолм
Григор Димитров излиза срещу сензация в битка за полуфинал в Стокхолм
Григор Димитров е явен фаворит на букмейкърите за старта си на турнира в Стокхолм
Време е! Григор Димитров стартира днес участие на любим турнир

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: