Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
60 са членовете на спортен клуб по ловна стрелба "Пиргос"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:03 / 30.07.2010Коментари (0)514
© Burgas24.bg
60 са членовете на спортен клуб по ловна стрелба "Пиргос"- Бургас, каза Милен Господинов член на управителния съвет на клуба. Спортният клуб по ловна стрелба съществува от 12 април 2007 година. Активните състезатели на клуба са около 15, младежи и мъже. Сред състезателите има и една дама.

Въпреки че отборът е млад, вече жъне първите си успехи. След участие във финала на Националното първенство по спортна стрелба клубът завоюва няколко отличия. "Нашият клуб беше класирал индивидуален участник при мъжете и два младежки отбора в дисциплините "Скийт" и "Трап", се похвали Господинов.

В дисциплината "Скийт" и "Трап" станаха шампиони при отборното класиране. Сред спечелените отличия има и злато от индивидуалната надпревара на "Трап", спечелено след отлична стрелба на Никола Шентов. Във финалът в Хасково участие са взели състезатели, които са се класирали на провели се преди това два кръга от държавния шампионат.

Възрастовите групи в този спорт са две - младежи и девойки до 21 години и мъже и жени над тази възраст. "Долната граница е обусловена от това, детето да е достатъчно добре обучено да държи пушка и да стреля. Ловната стрелба е доста тежка като физическо натоварване и заради това има долна граница", посочи Господинов.

В този спорт има и 12-годишни стрелци. По закон състезателите, дори непълнолетни, имат право да ползват оръжие под надзор на инструктор. Клубът е отворен към всички желаещи. Кандидата трябва да се запознае с устава на клуба и да заплати минимална такса за членски внос. Най-младият участник е на 13 години, той дори е състезател дори се е класирал на шесто място като индивидуален състезател. С деца клубът се занимава от една година. Олимпиецът Никола Станчев е бил почетен член на клуба.

Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: