Вицешампионите от Черноморец стартират в НБЛ като гости на Берое

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:55 / 05.09.2023
390
Жребият за новия сезон в Националната баскетболна лига /НБЛ/ при мъжете, който беше изтеглен, отреди вицешампионите от Черноморец да гостуват в първия кръг.

Момчетата на треньора Васил Евтимов и помощника му Михаил Капитанов ще срещнат в Стара Загора тима на Берое. Този двубой е на 7 октомври.

В бургаския състав вече бяха привлечени няколко качествени попълнения, които трябва да заместят напусналите Георги Боянов, Симеон Лепичев, Джордан Тъкър, Мунис Туту,Брайз Нзи, Макойл Мойен и Николай Титков.

Договори с Черноморец подписаха националите Христо Захариев и Андрей Иванов, които идват съответно от шампиона Балкан и ЦСКА. В Бургас се завръща и 209-сантиметровият колумбийски ас Тони Троша, който с успех игра за "акулите" през сезон 2021/2022. Тогава екипа на нашите носеше и доскорошният национал Евгени Хаджирусев. Гардът отново ще облече екипа на Черноморец, след едногодишен престой в Академик Пловдив и плевенския Спартак.

Другите нови българи в състава на Черноморец са юношата на "БУБА" Виктор Онудие и братът на Христо Захариев - Милен Захариев. 190-сантиметровият гард също има едногодишен период в Бургас.

В близките дни в подготовката на Черноморец ще се включат плеймейкър и леко крило от САЩ. Николай Георгиев, който играе на позиция 4 и беше част от вицешампионския отбор на бургазлии от миналия сезон, също остава на разположение на треньора Васил Евтимов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).