Танцова двойка от КСТ "Поморие" с исторически успех за България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 14.08.2023
297
Исторически успех за България в спортните танци записа млада танцова двойка. 9-годишните Илия Зелямов и Алекса Мечкова от клуб "Поморие" са първата българска двойка, която спечели два златни медала на най-елитния турнир по стандартни и латиноамерикански танци - Откритото първенство на Германия "German Open".

Двойката се пребори за златото в конкуренция с най-силните двойки от цял свят, шампиони от Молдова, Румъния, Казахстан, Латвия, Китай, Естония, Турция, Украйна и Италия в категория "деца". Треньорите Явор Вълчев и Олга Абрашева заведоха в Щутгарт седем от своите представителни вдойки във всички възрастови групи.  Алекса и Илия доказаха че положеният труд и дълги часове тренировки дадоха своя резлутат. Двамата завоюваха първите места в стандартните танци и многобоя от шест танца, сред които и латина и дадоха заявка за обещаващо бъдеще.

Илия Зелямов, който е от Свети Влас е ученик в ОУ"Св.св.Кирил и Методий" в кукрортното градче, а бургазлийката Алекса Мечкова е възпитаник на ОУ"П.Р.Славейков"-гр. Бургас. Двамата тренират състезателни танци в поморие само от година и половина, но постигнатите отличия са доказателство, че както те, така и треньорите им вървят по правилния път към успеха. Клуб "Поморие" вече притежава в колекцията си сребърни медали от участието си в Щутгарт миналата година, както и сребро от Световно първенство. Тази година закономерно, усилията на опитните треньори донесе и златото.

9-годишните шампиони Илия Зелямов и Алекса Мечкова ще участват и в първият у нас турнир през септември "Световната купа за професионалисти", на който домакин е град Варна.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).