Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Танцова двойка от КСТ "Поморие" с исторически успех за България
Автор: Екип Burgas24.bg 15:24 / 14.08.2023Коментари (0)296
©
Исторически успех за България в спортните танци записа млада танцова двойка. 9-годишните Илия Зелямов и Алекса Мечкова от клуб "Поморие" са първата българска двойка, която спечели два златни медала на най-елитния турнир по стандартни и латиноамерикански танци - Откритото първенство на Германия "German Open".

Двойката се пребори за златото в конкуренция с най-силните двойки от цял свят, шампиони от Молдова, Румъния, Казахстан, Латвия, Китай, Естония, Турция, Украйна и Италия в категория "деца". Треньорите Явор Вълчев и Олга Абрашева заведоха в Щутгарт седем от своите представителни вдойки във всички възрастови групи.  Алекса и Илия доказаха че положеният труд и дълги часове тренировки дадоха своя резлутат. Двамата завоюваха първите места в стандартните танци и многобоя от шест танца, сред които и латина и дадоха заявка за обещаващо бъдеще.

Илия Зелямов, който е от Свети Влас е ученик в ОУ"Св.св.Кирил и Методий" в кукрортното градче, а бургазлийката Алекса Мечкова е възпитаник на ОУ"П.Р.Славейков"-гр. Бургас. Двамата тренират състезателни танци в поморие само от година и половина, но постигнатите отличия са доказателство, че както те, така и треньорите им вървят по правилния път към успеха. Клуб "Поморие" вече притежава в колекцията си сребърни медали от участието си в Щутгарт миналата година, както и сребро от Световно първенство. Тази година закономерно, усилията на опитните треньори донесе и златото.

9-годишните шампиони Илия Зелямов и Алекса Мечкова ще участват и в първият у нас турнир през септември "Световната купа за професионалисти", на който домакин е град Варна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва 2025 г. на любим турнир
Юве фаворит на букмейкърите срещу Щутгарт
Християн Карастоянов и Георги Шопов с блестяща победа на турнира по пикълбол в Лондон
Букмейкърите дават предимство на Нотингам срещу Кристъл Палас
Григор Димитров загуби от Томи Пол във финала на турнира в Стокхолм

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: