Александра Лукоянова от Яхтклуб "Черноморец Бургас" води в класирането на Европейския шампионат във ветроходен клас ILCA.6 в Норвегия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:17 / 10.08.2023
365
Изключително начало за Александра Лукоянова на Европейското първенство в Ставангер, Норвегия. Състезателката на Яхтклуб "Черноморец Бургас" и Българския национален отбор по ветроходство записа изключително запомнящо се начало на Европейското първенство по ветроходство (състезатели до 21 години), което се провежда в момента в норвежкия град Ставангер.

След като в първия състезателен ден организаторите отложиха всички гонки поради ураганния вятър, във втория състезателен ден бяха проведени 3 гонки при силен вятър от 20-25 възела. Две първи и едно трето място затвърдиха българската ветроходка на 1. място пред 75 състезателки след първия състезателен ден.

Другият български представител Михаил Берберов е на 123-то място в общото класиране и 43-то място при младежите до 19 години. След ураганните ветрове през последните дни, в следващите се очаква коренна промяна на времето и безветрие.

Вярваме във ветроходните умения на Александра и й пожелаваме да запази шампионската позиция до края на европейския шампионат, казват от клуба.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).