Георги Палазов спечели плувния маратон "Аполония"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:49 / 19.07.2010
555
Националният рекордьор на България в бътерфлай Георги Палазов стана първият победител на плувен маратон "Аполония". Бургазлията измина близо 16-километровата дистанция за времето от 4,34 часа. Постижението остава в историята като първия официален рекорд на плувната надпревара. Само на 30 секунди след първенеца финишира Калоян Николов от Созопол. След него се нареди софиянецът Борислав Тановски, а четвъртият финалист Панайот Стефанов пресече финалната линия с 2 секунди по- късно.

Общо 11 души скочиха в морската битка, която стартира от Поморие. Девет от тях пресякоха финала на Централния плаж в Созопол. Постиженията обаче само на шестима плувци бяха официално зачетени за крайното класиране, тъй като останалите не спазиха предварително обявения регламент, който не допускаше почивка или възстановяване до или върху спасителните лодки.

Призьорите в надпреварата бяха наградени от кмета на община Созопол Панайот Рейзи с парични премии и почетни знаци за годишнината от основаването на града. Вече сериозно се обсъжда идеята маратонът да стане традиционен и през следващата година да бъдат поканени за участие и плувци от чужбина.


Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).