Ватерполистите закриха сезона с нова вицешампионска титла

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
11:34 / 14.07.2010
372
Втора вицешампионска титла и четвърти комплект медали извоюваха ватерполистите на "Черноморец". След съставите на юноши старша възраст, момчета и деца, носител на сребърното отличие стана отборът на юноши младша възраст.
Възпитаниците на треньора Петър Йонов завършиха в първенството на второ място след шампиона "Локомотив-Н.Н."/Сф/. След бронзовия медалист "Ботев" /Враца/ са тимовете на "Черно море" /Варна/, "Септември" /Сф/ и "Славия" /Сф/.

Във финалния втори кръг, който се състоя от 9 до 11 юли в София, "Черноморец" записа три победи и две загуби. Бургаските ватерполисти се наложиха с 8:7 срещу "Черно море", с 9:5 срещу "Ботев" и с 8:1 срещу "Септември". Неприятната изненада дойде в мача срещу последния в класирането "Славия". От водещ в резултата "Черноморец" изгуби с 11:12, след като заради удар срещу противников играч бургазлии доиграха срещата с човек по-малко. Този изход от двубоя затвърди второто място за "Черноморец" в първата шестица на България. В последния мач шампионът "Локомотив" се наложи с 13:1.

В завършилия вече състезателен сезон за 2010 г. това е най- слиното представяне за отборите на СКВТ "Черноморец". За тригодишното си съществуване клубът показа възходящо развитие, а с постигнатите отлични резултати се утвърди като фактор в българската водна топка. Спечелените четири комплекта медали само за този сезон са прецедент в историята на този спорт в Бургас. Отборите старша и младша възраст са вицешампиони на България, момчетата станаха шампиони, децата спечелиха бронзовите отличия. В дебютните си участия девическият тим се класира четвърти в държавното първенство, а в шампионата при мъжете старшата възраст на "Черноморец" натрупа в аванс солиден опит в мачовете срещу професионалистите.

Пред състезателите на "Черноморец" предстои едно наситено с контроли лято, съобщи старши треньорът Петър Йонов. И тази година бургаският клуб ще бъде домакин на международния турнир за купа "Бургас", който се провежда с подкрепата на общината. Ако финансовите възможности позволят, ще се проведе и турнирът за купа "Черноморец".

Следващата седмица предстои заседание на Управителния съвет на СКВТ "Черноморец". На него ще бъдат обсъдени и гласувани важни предложения, касаещи отстояване на спечелените позиции до момента и още по-успешното представяне на всички отбори в клуба през следващия сезон.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).