Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
СКХГ "Черноморец" вдигна купа "Елит"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:55 / 02.07.2010Коментари (0)1317
Спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец" Бургас спечели голямата Купа "Елит 2010" на приключилия международен турнир в Стара Загора. Купата се дава на бургаския клуб като отбор представил се с най-пълен състав и най-много завоювани призови позиции.

При индивидуалните съчетания от СКХГ "Черноморец" Бургас, спечелиха общо един златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала. При родените през 2003г. и по-малки Анита Златева спечели сребро за съчетанието си без уред. В следващата възраст Анастасия Куценко, завоюва злато на съчетание без уред, сребро на топка и още един сребърен медал в многобоя.

При картотекираните- Полина Иванова взе бронз в многобоя и на без уред. В надпреварата при ансамблите състезателките от СКХГ "Черноморец", родени през 2003г., спечелиха второто място в състав- Анита Златева, Рая Димова, Антонена Хъшева, Дарина Господинова, Илиана Георгиева и Ирина Георгиева.
При картотекираните ансамбли и в двете категории - останаха на 4-а позиция. Този турнир е генерално контролно за предстоящото републиканско първенство, което ще се проведе този уикенд отново в града на липите. В състезанието за купа "Елит" са взели участие над 350 състезателки от 20 клуба от страната.

Чрез участитето си в турнира грациите ни си "свериха часовниците" с конкуренцията от "Левски", "Левски Триадица", "Тракия" /Пловдив/, "Илиана" и др.
"Аз и колежката ми Рада Костадинова се занимаваме основно с деца. За последните месеци играхме в доста турнири- републикански и международни. Децата стартираха с международен турнир в Сараево. Представянето беше много добро. Участвахме с три ансамбъла, двата се класираха първи при родените 2003 и 2002 г. Вторият ансамбъл-възраст 2002 г., зае второ място. Отделно се представихме с доста индивидуални състезателки, които също извоюваха много медали от всички възможни видове.

Следващото състезание беше в Будва, Черна гора. Там се представихме с два ансамбъла. Родените 2003 г. се класираха на трето място, а 2000/2001- станаха втори. Конкуренцията беше изключително голяма. Участваха около шест руски клуба, Сърбия, Хърватска, Македония, Унгария и др. При малките спечелихме доста златни медали. Рая Димова стана първа на съчетание без уред. Тя е родена 2003 г. Полина Иванова е златна медалистка на без уред и на въже, Славена Чанева е шампионка на съчетание с топка.

На "Мемориал '78 ЦСКА" отново се представихме на ниво. Представихме се с трите ни състезателки Атастасия Кусенко, Ралица Нанева и Женина Трашлиева, която цял сезон прави подобяващи класирания и върха й беше на ЦСКА- три златни медала на уредите бухалки и топка и в многобоя. Кусенко спечели сребро на без уред и бронз в многобой. Ралица Нанева извоюва бронз в многобоя и сребро на без уред. Тя е основната ни състезателка и ще ни представи на републиканското първенство във възраст деца. Надявам се момичета да играя на ниво", заяви треньорката в "черноморец" Мария Калангерова.

Източник: в. "Компас"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: