Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Нов скандал на басейна в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:53 / 02.07.2010Коментари (0)5088
© Burgas24.bg
Треньорка по плуване наби своя колежка, а синът й нарита и ошамари състезатели. Всичко това се случило на плувния басейн в Младежки културен център. След края на провелия се поправителен изпит по плуване за ученици на ССУ "Юрий Гагарин", състоял се вчера, за инцидента алармираха родители и пострадали състезатели. Неприятната случка бе потвърдена от ръководството на спортното училище.

За извършители на побоя пострадалите посочиха треньорката на ПК "Бриз" Соня Стойчева и нейния син Янчо Стойчев, също треньор. Стойчева отрече пред национална телевизия за инцидента.

Със заповед на директора на ССУ "Юрий Гагарин" Георги Георгиев, издадена на 29.06 т. г., вчера се е провел поправителен изпит по плуване за ученици от 10-11 клас. В изпитната комисия за юлската сесия са били назначени треньорката и преподавател в спортното училище Мария Чалъкова и зам.-директорът Янчо Павлов, с квестор Светлана Ралчева. След края на изпита на басейна пристигнали

двамата треньори в ПК "Бриз". Соня Стойчева нападнала с удари и заплахи за саморазправа колежката си Мария Чалъков, докато синът й Янчо Стойчев "се заел", според очевидци, със състезателите- Николай Андонов, Любен Димов, Тодор Петърчев и Марио Михалев, възпитаници на ПК "Бриз". С намесата на зам.-директора Янчо Павлов, който влязъл в ролята на омиротворител, били избегнати по- големи ексцесии на басейна. Причината за побоя била, че Чалъкова изпитвала състезатели на ПК "Бриз".

"Със заповед на директора проведохме поправителния изпит. Соня Стойчева дойде на басейна. Направи скандал, няма да споменавам нелицеприятните неща, скочи срещу Мария Чалъкова, да я удря... Аз, разбира се, реагирах и ги разтървах. Бях като омиротворител. След това синът на Стойчева скачал срещу учениците. Ако има някой, който трябва да се оплаква от Стойчева, това са родителите", заяви зам.-директорът на ССУ "Юрий Гагарин" Янчо Павлов.

"Бях назначена като председател на изпитната комисия и поех ангажимента. Изпитът приключи и Соня Стойчева със сина си дойдоха. Стойчева започна да ми вика "изрод" и да ме напада с най-нецензурирани думи. Започна да ме рита по краката, удари ме в корема. Тогава се намеси г-н Павлов, който ми каза да изляза навън. Ако не беше той, може би боят щеше да продължи още", каза силно разтроената от побоя Мария Чалъкова. Треньорката добави, че това не е първо посегателство на Стойчева срещу нея. "Удряла ме е неведнъж. Може би за трети път ми нанася побой. Имам извадено медицинско свидетелство, което преди време предоставих във федерацията, уведомила съм Министерството на спорта. С децата не видях какво се случи, защото излязах навън. Доколкото разбрах от тях и от родители- има нанесен побой над ученици. Възмутена съм, това е под всякаква критика. Това не е държание на педагог и учител. Вместо да възпитава децата в положителна насока...".

Свидетел на инцидента в плувния басен е била Пенка Николова, майка на един от състезателите. Ето какво тя разказа: "Децата са в стрес. Присъствах на изпита, исках да видя как ще протече и дали треньорката на сина ми Соня Стойчева ще присъства. Изпитът приключи успешно. На излизане дойде синът на Стойчева- Янчо. След малко пристигна и тя, започна да крещи, да ритат, да блъскат по главите децата, където сварят. Едното го бяха повалили на земята. Много се изплаших за детето си и слязох, за да видя дали не е пострадал. Синът ми излезе. От там започнаха да дърпат треньорката, която беше на изпита, искаха да унищожат документите от изпита. Тя успя да избяга. Зам.-директорът започна да вика "бягайте". Янчо Стойчев се нахвърли срещу мен, да ме обижда с думите "курва", "проститутка", което беше голямо унижение за мен най-вече, защото това стана пред детето ми. Подала съм жалба до полицята, за другите родители не знам. Чух, че Соня викаше към треньорката "Сега ще те убия". После децата разказаха, че хванала учителката за косата и дърпала документите от ръцете й. Жената просто изхвърча навън. Зам.-директорът каза: "Тръгвайте, бягайте". Просто наистина синът й щеше да ми размаже главата. Беше като разярен бик," разказа за случилото се Николова.

Треньорката Соня Стойчева отрече да е участвала в такъв инцидент. За случая обяснение до директора на ССУ "Юрий Гагарин" вчера даде пострадала Мария Чалъкова. Сигнал до институциите подготвят и родителите на децата.

Източник: в. "Компас"

Още по темата: общо новини по темата: 8
29.04.2010
13.04.2010
13.04.2010
12.04.2010
09.04.2010
13.03.2009
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: