Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Вера Перостийска отговори на нападките на Бусета
Автор: Екип Burgas24.bg 10:45 / 11.06.2010Коментари (0)737
© Burgas24.bg
Пресконференцията, която даде в началото на седмицата селекционерът на националния баскетболен женски тим Хосе Мария Бусета, стана причина в рамките на няколко дни две от засегнатите състезателки да разкрият истината защо не са включени в състава за евроквалификациите.

След Зорница Костова своята гледна точка пред медиите разкри и Вера Перостийска. Тежкият център на "Лукойл-Нефтохимик" заяви, че е обидена от обвиненията на Бусета, че не желае да играе в националния тим. Още повече, че тя никога не е получавала официална покана да се присъедини към подготовката на отбора. Такова предложение й е било направено от испанеца, но в много по-късен етап, и то под натиска и ходатайството на други хора, което още повече обиждало баскетболистката. Покана от БФ Баскетбол до "Лукойл-Нефтохимик" има, но тя е за Силвия Пеева. Поканата е получена на 25 май. Това е единственият официален документ, адресиран до бургаския клуб.

"Знаех, че още през април г-н Бусета се е свързал със състезателките за националния. С мен не се е свързвал. След като приключи сезонът и ние станахме шампиони, към 17-18 май бях в Бургас. Видях се с треньора Петко Маринов и той ми сподели, че г-н Росен Барчовски го е попитал какво е мнението му за мене, понеже г-н Бусета много се двоумял и се чудел дали да ме вика в националния отбор и нямал особено желание за това. След два дни г-н Барчовски ми се обади и ми каза същите неща. Отговорих му, че понеже не се е свързал с мен, напълно нормално е да остана с впечатление, че няма да бъда част от този национален отбор. Отговорът на Барчовски беше: "Ти не се притеснявай, аз ще говоря с Бусета, той ще ти се обади". Минаха два-три дена и Бусета ми се обади. Бях откровена и му казах, че не ме обижда факта, че още през април не се е свързал с мен и не ме е поканил в националния. Мен ме обижда това, че той ми се обажда две седмици преди лагера под натиска на други хора. Бусета ми отговори, че може би той е виновен, не ме познавал. Предложи ми да се включа в лагера, да пробвам, пък после ще видим какво ще стане. Той не скри дори, че ми се обажда, защото г-н Барчовски му е казал. Поговорихме си доста и му отговорих, че съм обидена. Не може април месец да не съм достатъчно добра за националния и изведнъж през май месец ставам добра. Но той вече бил преценил и щом смята, че няма нужда да бъда част от този отбор, няма проблем. Моето име беше забъркано, това е моята гледна точка, а нека обществеността сама да прецени на кого да вярва", бе категорична Перостийска. На пресконференцията Бусета заяви, че все пак Вера Перостийска не е Пау Гасол. Във връзка с тези негови думи мениджърът на "Лукойл Нефтохимик" Огнян Томов отговори: "Никой не е велик. И г-н Бусета не е Желко Обрадович".

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Световноизвестен тенис треньор проведе тренировки с наши таланти в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: