Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Приморско домакин на Европейско по лятно ориентиране
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 28.05.2010Коментари (0)591
© Burgas24.bg
От 28 май до 6 юни Приморско е домакин на Европейското първенство по лятно ориентиране за мъже и жени, което е и първи кръг за Световната купа. Повече от 300 състезатели от 31 държави са заявили участие в престижната надпревара.

Тя ще протече в 4 дисциплини - спринт, средна, дълга дистанция и щафета. Патрон на шампионата е министърът на спорта Свилен Нейков. Той заедно с областния управител на Бургас Константин Гребенаров и кметът на община Приморско Лиляна Димова ще открият официално първенството в събота, на 29- и от 18 часа. Програмата по официалното откриване ще продължи с концерт на мастния самодеен състав ФА „Приморско".

Страната ни за първи път е домакин на Европейско първенство по лятно ориентиране, след като през 1999 г. ни бе поверено организирането на световното за младежи, а през 2002 г. - световното студентско първенство, похвали се в Пресклуб "България" председателят на федерацията доц. д-р Атанас Георгиев.

Родният тим е представен от 9 мъже и 6 жени, сред които блестят имената на Кирил Николов, шести в света за 2009 г, европейският и световен първенец по ски ориентиране Станимир Беломъжев, медалистът от Световното за младежи Иван Сираков, еврошампионката за девойки Антония Григорова, позната в ски бягането от зимната Олимпиада във Ванкувър.

Сред звездите на ориентирането ще видим 7-кратния световен шампион от Франция Тиери Журжу, швейцареца Даниел Хубман и руснака Андрей Храмов. Паралелно с първенството на Стария континент ще се проведат и 3 старта от вътрешния календар на БФ Ориентиране - Купа "България", Купа "Странджа" и Купа "Бегун".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: