Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Откриха новия плувен комплекс "Флората", кметът с награда за развитие на спорта
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 17.05.2010Коментари (1)3029
©
В Деня на българския спорт /17 май/ кметът Димитър Николов откри новия Плувен комплекс "Флора", изграден със средства на Община Бургас в размер на 1 300 000 лв.

Събитието уважи с присъствието си лично Свилен Нейков. Придружаваха го Петър Зографов - директор на дирекция "Научно и медицинско осигуряване" при Министерство на физическото възпитание и спорта, и Андрей Андреев - председател на Българска федерация по водна топка.
При визитата си в Бургас спортният министър връчи на кмета Николов отличие за принос в развитието на физическото възпитание.

При откриването на плувен комплекс „Флора", за първи път в Бургас се проведе демонстрация на един от най-красивите спортове - синхронното плуване. Насладиха й се областният управител Константин Гребенаров, зам.-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и д-р Лорис Мануелян, директорът на общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов, началникът на отдел „Спорт" в Общината Веселина Деведжиева, регионалният експерт на спортното министерство Иво Янакиев, народни представители от Бургас, общински съветници от местния парламент и много бургазлии - почитатели на плувните спортове.

Бургас има традиции и световни успехи в спортните танци и художествената гимнастика, но никога досега не е имал школа по синхронно плуване. С предвидената демонстрация Община Бургас показа, че условия за практикуване на този спорт в града има, и символично подаде ръка на желаещите да го развиват.

В новия плувен комплекс кметът Николов даде начало и на демонстративен мач по водна топка. В него участваха състезатели от отбора на "Черноморец", с треньори Петър Йонов и Светозар Владков. 

„Много ми е приятно да видя тук тези красиви басейни, а не развъдника за жаби, в който се беше превърнало мястото през последните най-малко 30 години", заяви кметът Николов.

В Плувен комплекс „Флора" има два басейна. Водата в тях се подгрява чрез специална газова инсталация. Това позволява почти целогодишното им ползване. Единият е 50-метров, а другият - 20-метров, за начинаещи плувци. В рамките на комплекса има обслужваща сграда, включваща санитарни възли, съблекални за мъже и жени, помещения за треньори и кафене.

Кметът Николов заяви, че неусвоеното засега пространство в непосредствена близост до новото съоръжение, между него и територията на цветно изложение „Флора", също ще се превърне в зона за спорт. Скоро то ще бъде благоустроено. Там ще има сектори за игра на джаги, тенис на маса и други атрактивни игри.

Община Бургас продължава да търси подходящи терени и възможности за изграждане на нова спортна инфраструктура в града.

Още по темата: общо новини по темата: 11
20.05.2010
19.05.2010
18.05.2010
17.05.2010
17.05.2010
17.05.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Супер, браво на общината! Чух че готвели страшен проект за спортен комплекс със 2 басейна във района на минералните бани, само че ще са пълни с минерална вода, щяло да има и административна сграда, както и игрище за плажен волейболи и много други игрища. Щяло да е страхотно чудо, по груби сметки 10 млн лева, смятайте щом тези басейни до флората струват 1,3 млн лева а спортния комплекс в изгрев - 2 млн лева.....Парцела бил огромен.....Не знам само дали имат осигурено финансиране, или ще разчитат на европрограми.....? Някой ако има повече инфо нека пише......
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: