Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Петгодишни деца играят стрийтбол в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 14.05.2010Коментари (0)738
Първи стъпки в света на баскетбола правят възпитаниците на ЦДГ "Вълшебство" в Бургас. Под ръководството на треньора Костадин Костадинов и своите преподавателки малчуганите вече са усвоили основни техники и правила и са готови за първото сериозно предизвикателство под коша. Своя дебют в първото си официално състезание децата от "Вълшебство" ще направят тази неделя. Това ще стане в традиционния за града ни стрийтбаскет турнир, организиран от организацията с нестопанска цел "Обществена инициатива".

В детската градина стрийтбаскет тренират 95 деца. Това е иновация не само за Бургас, но и за страната. Изключително впечатлени от нестандартния и нетрадиционен начин за пълноценно и правилно физическо възпитание на най-малките са останали турските партньори на ЦДГ "Вълшебство", съобщи директорката на детското учебно заведение Катя Мишева. След направената презентация на новия похват в педагогическото и спортното възпитание на децата, бургаските представители и колегите им от Бурса са включили допълнителен анекс към договора за сътрудничество - новата програма за обучение по стрийтбол. Съвместният проект предвижда догодина отборът на ЦДГ "Вълшебство" да гостува на своите връстници в Турция, където в дерби мач двата тима ще премерят сили и умения на терена.

За провеждането на нормален тренировъчен процес "Обществена инициатива" е обособила две площадки с два коша в двора на детската градина. Спортните уреди са съобразени с ръстовите данни на децата, като височината им е 2 метра до ринга. Таблата пък са художествено оформени от служителите във "Вълшебство". Организацията с нестопанска цел работи съвместно с детската градина на доброволни начала. Обучението на бъдещите звезди в бургаския баскетбол е напълно безплатно.

21-ото издание на стрийтбаскет турнира в Бургас ще бъде открито 16 май, неделя, в двора на СОУ "Кирил и Методий". Всички желаещи да се включат в традиционната надпревара могат да се запишат за участие на място в деня на състезанието от 8.30 до 9.15 часа. Възрастовата граница е от 5 до 21 години. За доброто настроение по време на турнира ще се погрижи мажоретен състав от ЦДГ "Вълшебство". Паралелно с мачовете малки художници ще участват в конкурс на тема "Моята вълшебна баскетболна топка" и "Аз спортувам".

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: