Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
СКВТ "Черноморец" преследва среброто при децата
Автор: Екип Burgas24.bg 10:56 / 10.05.2010Коментари (1)393
Бургаският участник във финалната четворка по водна топка за деца запази шансовете си за второто място от Държавното първенство. В първи финален кръг, който се състоя в София, отборът на "Черноморец" записа една победа и две загуби. С актив от 3 точки бургаският тим остава в спора за медалите, тъй като със същия точков показател са още два от отборите финалисти в групата.

На басейн "Диана" най-важната битка възпитаниците на треньора Светозар Владков /родени 1999 г. и по-малки/ спечелиха срещу столичния "Локомотив-Н.Н.". Малките "акули" се наложиха с резултат 14:10.

Срещу варненските "КПС Варна" и "Аква Спорт" обаче нашите отстъпиха съответно с 3:19 и 3:8. Във временното класиране лидер във финалната четворка е "КПС-Варна" с 9 т. С по 3 точки карето се допълва от "Черноморец", "Аква Спорт" и "Локомотив-Н.Н."

Заключителният втори финален кръг от Държавното първенство по водна топка за деца ще се проведе от 4 до 6 юни във Варна. От ръководството на СКВТ "Черноморец" очакват по-скоро да започнат тренировки във водите на обновения открит басейн в Морската градина. С откриването на плувното съоръжение ще се даде възможност за по-пълноценна подготовка на бургаските състезатели от всички възрастови групи преди решаващите финали.

Както е известно размерите и дълбочината на басейна в Културен младежки център не отговарят по нито един показател за практикуването на спорта водна топка. Години наред, поради липсата на друго плувно съоръжение през студените месеци, състезателите на единствения ни бургаски ватерполен клуб продължават и печелят своите битки за медали, но принудени да тренират при невъзможните условия. С откриването на басейна в Морската градина ватерполистите на Бургас ще получат възможността да бъдат до някъде равнопоставени по условия на подготовка с колегите си от другите градове в страната. Тогава със сигурност и успехите на СКВТ "Черноморец" ще бъдат още по- големи.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: