Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Шести пореден турнир на Спешъл Олимпикс под мотото “Да играем заедно”
Автор: Екип Burgas24.bg 11:41 / 07.05.2010Коментари (0)320
На 10-ти май 2010 г. от 09.30 ч. до 13.30 ч. спортната площадка в СОУ "Иван Вазов" в гр. Бургас ще посрещне над 50 млади състезатели със специални образователни потребности и техните партньори от средните общообразователни училища в региона, които ще участват в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България. Регионалният турнир в Бургас е част от веригата регионални състезания на Спешъл Олимпикс България, които ще се проведат в общо дванадесет общини в страната през периода 10-ти - 28-ми май 2010 г. под мотото "Да играем заедно".

В турнира по футбол и народна топка в красивия морски град ще участват атлети с интелектуални затруднения от помощните училища в Бургас и Карнобат, млади хора със специални образователни потребности, интегрирани в общообразователните училища в Бургас и Карнобат, както и техните партньори от тези училища.

По традиция спортното състезание в Бургас ще стартира с факелна щафета на служители на Министерство на вътрешните работи в израз на съпричастност с каузата на Спешъл Олимпикс за подкрепа и социално включване на хората със специални образователни потребности. Щафетата стартира от Стоматологията по ул. «Александровска» до Община - Бургас в 09.30 ч.

За успешното провеждане на регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България в Бургас съществен принос има и съдействието, оказано от общинските власти и регионалния инспекторат по образованието към Министерство на образованието, младежта и науката в градовете.

Спешъл Олипмикс дава възможност на младите хора със специални образователни потребности да участват равностойно в спортни турнири заедно със свои връстници, да подкрепят своите съотборници и да получат подкрепа от тях, да проявят спортните си способности, да изпитат удовлетворението от победата и радостта от това да участват в един хубав спортен празник. Проф. Татяна Янчева, председател на Спешъл Олимпикс България, посочва: "Нашата цел е да насърчим помощните училища и ресурсните центрове заедно с техен партньор общообразователно училище да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри - футбол и народна топка".

Регионалните турнири по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България се осъществят в рамките на десетата Европейска футболна седмица' 2010 - ежегодната инициатива на Спешъл Олимпикс Интернешънъл за насърчаване на участието на млади хора с интелектуални затруднения в състезания по един от най-популярните и обичани спортове в света. България ще бъде една от общо 45 страни в Европа, които ще проведат спортни игри в рамките на Европейската футболна седмица' 2010 с участието на общо 50 000 млади хора със специални образователни потребности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: