Черноморец загуби от Балкан в края на редовния сезон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:20 / 30.04.2010
340
Балкан победи Черноморец в последния кръг от редовния сезон на НБЛ и по този начин завършва на трета позиция в класирането. Ботевградчани нямаха никакви проблеми при убедителния успех над бургазлии като домакин с крайния резултат 91-71. Така Балкан ще срещне шестия Евроинс Черно море в първия кръг на плейофите, които започват на 3-ти май (понеделник). Черноморец пък ще се изправи срещу лидера в класирането Лукойл Академик.

От началото на срещата баскетболистите на Балкан гонеха победата, за да си осигурят така желаното място в класирането. След като тимовете си размениха по един кош, ботевградчани направиха резултата 10-4, благодарение на две тройки на Любомир Лилов и добри включване на съотборниците му. Бързо обаче бургазлии успяха да настигнат съперника, след като го принудиха да допусне грешки и реализираха няколко атаки. Така 3 минути преди края на частта резултатът беше равен - 13-13. В последните минути играта беше равностойна, а Балкан успя да поведе с една точка - 22-21.

В началото на втората четвърт бе и повратната точка в срещата. Домакините записаха цели 15 поредни точки, без да позволят състезателите на Черноморец да отбележат и по този начин резултата стана 37-21. До почивката в мача играта беше равностойна, но това запази големия аванс на Балкан и така след 20 минути от срещата таблото в залата показваше 52-38.

Ботевградчани продължиха с добрите изяви и през следващата част. Те успяха да задържат предимството си, а скоро успяха и да поведат с 20 точки при резултат 63-43. Все пак гостите успяха да намалят изоставането си и продължаваха да играят на ниво, въпреки разликата в резултата. След края на тази част авансът на Балкан беше 16 точки - 71-55.

Последните минути на срещата бяха равностойни, а отборите намалиха темпото поради яснотата на крайния изход. Голямата разлика в полза на Балкан се запази, а в края на мача тя отново достигна 20 точки за крайния резултат 91-71, означаващ трето място в класирането за домакините.

За победителите най-резултатен беше Георги Давидов, който завърши с 21 точки и 9 борби. По 15 точки нанизаха Иван Лилов и Мартин Маринов, като първият добави 6 асистенции и 4 борби, а вторият - 8 борби и 3 асистенции.

За Черноморец 17 точки и 4 откраднати топки реализира Христо Захариев. Дабъл дабъл от 16 точки и 13 борби записа Дуейн Мортън, а с 13 точки и 8 овладени топки завърши Мартин Хорозов.

Източник: bulgarianbasket.com



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).