Предложиха Радослав Александров за почетен гражданин на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:58 / 09.04.2010
733
Общинските съветници ще гласуват за удостояването със звание "Почетен гражданин на Бургас" на треньора по спортна акробатика Радослав Александров. Предложението до Общински съвет- Бургас е направено от Николина Христова - генерален секретар на Българска федерация по спортна акробатика.

Радослав Александров има изключителен принос за издигане авторитета на България и Бургас в областта на спорта и в частност на спортната акробатика.

От 1982 г. специалистът е старши треньор в КСА "ЛУКОЙЛ -Нефтохимик" към ДФС "Нефтохимик" - Бургас. За времето от 1984 г. Александров е постигнал като треньор многобройни титли и медали от различни първенства на Европа и света, а именно: 40 златни, 39 сребърни и 8 бронзови отличия. Неговите национални състезатели ще останат в историята на световната акробатика както с отличните резултати, така и с перфектните изпълнения.

Благодарение на Радослав Александров този период е времето на "Златните акробати" на България и Бургас. Неговите акробатични видове не само са начело на световния елит, но и диктуват световната мода.

В спортната акробатика, под непрестанните му треньорски грижи 8 състезатели печелят званието "Заслужил майстор на спорта" и 48 - "Майстор на спорта".

От 1993 г. той е член на УС на Българска федерация по спортна акробатика, както и член на Техническия комитет и дългогодишен лидер в Съдийската комисия на родната ни централа.

За изключителните постижения в спорта през 1984 г. е удостоен със званието "Заслужил треньор" по спортна акробатика. Година по-късно му е връчен Орден на труда - сребърен и медал "За особени заслуги" - златен.

На 7 март т. г. Александров навърши 60 години. Повече от 40 години той влага знания, умения и опит за развитието на спорта ни, както и за запазване и издигане престижа на България в многобройните европейски и световни форуми.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).