Черноморец падна тежко от Балкан у дома

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:19 / 01.04.2010
329
Отборът на Балкан успя да победи Черноморец за първи път в редовния сезон на НБЛ. В досегашните две срещи от лигата бургазлии бяха взели две победи, но днес балканци играха много добре и разгромиха съперника си с 68-95. Двата отбора играха и на четвъртфинал за Купата на България по-рано този месец, който бе спечелен също от Балкан. Така тимът записа 11-и успех в първенството и продължава да има предимство в битката за третото място.

Мариян Тасич отбеляза първите три точки в мача за гостите, след кош и един наказателен удар, но домакините бързо изравниха. След това Балкан направи и серия от 8-0 и още в началото взеха комфортна преднина, 3-11. Черноморци намалиха до 5 точки, 8-13, но втората тройка на Тасич в мача отново вдигна аванса на гостите на 8. След това резултата стана 12-20, но домакините направиха серия от 6-0 и намалиха пасива си. До края на първата част само Йордан Бозов успя да вкара и гостите водеха с 18-22 след първите десет минути. Тасич имаше 13 точки за Балкан до този момент.

"Зелените" започнаха силно и втората част и малко след началото й вече водеха с 9 точки, 20-29. Бургазлии успяха да намалят на 25-31, но Бозов пак отбеляза и разликата пак стана 8 точки. Домакините се опитваха по всякакъв начин да изравнят резултата, но гостите просто не им даваха шанс. Всеки кош на черноморци бе веднага връщан от играчите на Балкан и по този начин разликата не се променяше. Домакините бяха намалили до 5 точки, 31-36, но след това до края на първото полувреме допуснаха серия от 10-0 и Балкан се оттегли на почивка с много комфортна преднина, 31-46.

Серията на ботевградчани продължи и след почивката. Те започнаха третата част с 9 поредни точки и, като че ли още тук решиха двубоя. Домакините все пак вкараха 4 поредни точки и намалиха на 20, след което и двата тима си размениха по 2 точки и разликата се запази. След това срещата започна да се върви както и в началото на втората част. Ако Черноморец отбележеше кош, то той бе веднага връщан от Балкан и по този начин разликата не намаляваше. Дори напротив, гостите даже успяха да се откъснат още повече и след третата част водеха с 47-72.

Така още преди последната част вече бе ясен победителят в двубоя. Въпреки опитите на домакините поне в първите минути да намалят пасива си, това не се случи и гостите пак увеличиха преднината си, като тя стигна до 28 точки, 51-79. През цялата част разликата така и не падна под 20 точки, като най-близо до това домакините бяха при резултат 64-85. След това, въпреки че гостите вече си бяха осигурили победата, те не се отпуснаха и направиха серия от 7 поредни точки. В крайна сметка разликата в края бе 25 точки и играчите на Балкан спечелиха нова победа.

След като не игра в предишния мач за своя отбор, днес Йордан Бозов се завърна с екипа на Балкан и отбеляза 23 точки. Мариян Тасич добави 17, а Атанас Радев направи дабъл дабъл - 15 точки и 13 борби.

За Черноморец топреализаторът на тима Мартин Дурчев завърши с 19 точки, но вкара едва 3 тройки от 10 опита. 10 точки и 6 борби добави Дуейн Мортън, но никой друг от тима не мина границата от 10 точки.

В следващия кръг, който ще се играе в събота Балкан посреща тима на Евроинс Черно море, докато Черноморец ще трябва да гостува на Ямбол в зала "Диана".



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).