Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Черноморец падна тежко от Балкан у дома
Автор: Екип Burgas24.bg 09:19 / 01.04.2010Коментари (1)328
Отборът на Балкан успя да победи Черноморец за първи път в редовния сезон на НБЛ. В досегашните две срещи от лигата бургазлии бяха взели две победи, но днес балканци играха много добре и разгромиха съперника си с 68-95. Двата отбора играха и на четвъртфинал за Купата на България по-рано този месец, който бе спечелен също от Балкан. Така тимът записа 11-и успех в първенството и продължава да има предимство в битката за третото място.

Мариян Тасич отбеляза първите три точки в мача за гостите, след кош и един наказателен удар, но домакините бързо изравниха. След това Балкан направи и серия от 8-0 и още в началото взеха комфортна преднина, 3-11. Черноморци намалиха до 5 точки, 8-13, но втората тройка на Тасич в мача отново вдигна аванса на гостите на 8. След това резултата стана 12-20, но домакините направиха серия от 6-0 и намалиха пасива си. До края на първата част само Йордан Бозов успя да вкара и гостите водеха с 18-22 след първите десет минути. Тасич имаше 13 точки за Балкан до този момент.

"Зелените" започнаха силно и втората част и малко след началото й вече водеха с 9 точки, 20-29. Бургазлии успяха да намалят на 25-31, но Бозов пак отбеляза и разликата пак стана 8 точки. Домакините се опитваха по всякакъв начин да изравнят резултата, но гостите просто не им даваха шанс. Всеки кош на черноморци бе веднага връщан от играчите на Балкан и по този начин разликата не се променяше. Домакините бяха намалили до 5 точки, 31-36, но след това до края на първото полувреме допуснаха серия от 10-0 и Балкан се оттегли на почивка с много комфортна преднина, 31-46.

Серията на ботевградчани продължи и след почивката. Те започнаха третата част с 9 поредни точки и, като че ли още тук решиха двубоя. Домакините все пак вкараха 4 поредни точки и намалиха на 20, след което и двата тима си размениха по 2 точки и разликата се запази. След това срещата започна да се върви както и в началото на втората част. Ако Черноморец отбележеше кош, то той бе веднага връщан от Балкан и по този начин разликата не намаляваше. Дори напротив, гостите даже успяха да се откъснат още повече и след третата част водеха с 47-72.

Така още преди последната част вече бе ясен победителят в двубоя. Въпреки опитите на домакините поне в първите минути да намалят пасива си, това не се случи и гостите пак увеличиха преднината си, като тя стигна до 28 точки, 51-79. През цялата част разликата така и не падна под 20 точки, като най-близо до това домакините бяха при резултат 64-85. След това, въпреки че гостите вече си бяха осигурили победата, те не се отпуснаха и направиха серия от 7 поредни точки. В крайна сметка разликата в края бе 25 точки и играчите на Балкан спечелиха нова победа.

След като не игра в предишния мач за своя отбор, днес Йордан Бозов се завърна с екипа на Балкан и отбеляза 23 точки. Мариян Тасич добави 17, а Атанас Радев направи дабъл дабъл - 15 точки и 13 борби.

За Черноморец топреализаторът на тима Мартин Дурчев завърши с 19 точки, но вкара едва 3 тройки от 10 опита. 10 точки и 6 борби добави Дуейн Мортън, но никой друг от тима не мина границата от 10 точки.

В следващия кръг, който ще се играе в събота Балкан посреща тима на Евроинс Черно море, докато Черноморец ще трябва да гостува на Ямбол в зала "Диана".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Превърнахте лазура в джамия и цял Бургас срамува се от вас, създадоха ви те преди година, но никога не ще сте като нас Опитваха се те да ни закрият, но никога не ще се предадем, за Нефтохимик песни ще се пеят, за нефтохимик ние ще умрeм
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: