Баскетболистките победиха минимално Дунав Еконт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:09 / 23.03.2010
324
Лукойл Нефтохимик победи Дунав Еконт и се изравни с русенки начело в класирането на женската НБЛ. На бургазлийки обаче им трябваше победа с 31 точки разлика, за да имат предимство пред съперника си в преките двубои, но нито за момент в днешния мач не се виждаше как може да стане това. Все пак двата отбора изиграха един много интересен двубой, в който се играха две продължения. В крайна сметка Лукойл Нефтохимик победи с 97-95, но сега ще трябва да чака грешка на Дунав. В оставащите два кръга обаче русенки имат две домакинства - на Славия и Монтана 2003, а до момента имат 8 победи от 8 мача в своята зала. При две победи на Дунав отборът ще има домакинско предимство пред всички отбори по време на плейофите. Лукойл Нефтохимик пък има гостуване на Монтана 2003 и домакинство на Миньор до края на редовния сезон.

Лукойл Нефтохимик започна по-добре двубоя и взе преднина в началото. Бургазлийки започнаха с 5 поредни точки, но гостите от Русе изравниха бързо. Фрида Айли и Вера Перостийска вкараха за Лукойл, но Дунав пак изравни и домакините взеха таймаут. След прекъсването русенки взеха преднина за първи път в мача след кош на Шарел Алън за 9-11. Лукойл изравни чрез Перостийска, а след това и двата отбора си размениха по два успешни наказателни удара. След това Даниел Бъргин вкара два поредни коша за гостенките и те дръпнаха с 4 точки. Домакините отново успяха да изравнят и първата част завърши 17-17.

Втората част започна с размяна на по два коша за двата отбора. Първи успяха да се откъснат гостите, които вкараха четири поредни точки за 21-25. Този резултат се запази за около две минути преди домакините да вкарат и да намалят. След това Лукойл успя да изравни при 27-27, а след нова размяна на кошове резултата стана 29-29. Вера Перостийска отбеляза две точки и домакините поведоха за първи път през тази част. Дунав пропусна да вкара, а тройка на Анна Соколан принуди старши треньора на гостите да вземе прекъсване. Шарел Алън успя да вкара за гостите, но тройка на Мария Цанкова направи резултата 37-31 за домакините след първите 20 минути игра. Перостийска и Айли имаха съответно 12 и 10 точки за Лукойл, докато за гостите Бъргин беше с 12, а Алън с 10.

След почивката първи вкараха русенки, но домакините веднага отговориха и не допуснаха намаляване. Малко след това Перостийска вкара кош и един фаул и Лукойл поведе със 7 точки, 42-35. Домакините пропуснаха да се възползват от шанса си да поведат с още и допуснаха гостите да се доближат до едва 2 точки. След добри изяви русенки намалиха до 42-40, а малко след това и изравниха при 44-44. Дунав дори успя да поведе за 44-46, но домакините бързо изравниха. Зорница Костова обаче вкара тройка за русенки, а след кош и на Даниела Петева те поведоха с 46-51 след третата част.

Последната част започна с тройка на Наталия Ануфриенка и гостите дръпнаха с цели 8 точки. Последва размяна на по един кош, след което Лукойл вкара 4 поредни точки за 52-56. Домакините намалиха и до три пасива си, 55-58, но русенки пак поведоха с 6 точки, 55-61. Състезателките на Лукойл не се стъписаха от това и след серия от 8-2 изравниха за 63-63, две минути преди края. За пореден път в тази среща двата тима си размениха по две точки и бе регистрирано поредното равенство днес. Тогава Дунав пак вкара 2 точки, а Татяна Лихтарович от домакините бе фаулирана. тя обаче вкара само първия наказателен удар и така русенки взеха леко предимство. Алън също застана на линията и вкара само веднъж, а след нея Лихтарович се поправи и изравни. Впоследствие първо Ануфриенка за гостите и Анджела Тисдейл вкараха по един наказателен удар и срещата отиде в продължение.

В допълнителното време Лукойл вкара първите 6 точки и поведе със 75-69. Русенки не се отказаха и на свой ред направиха серия от 10-0, която им даде преднина от 4 точки. Домакините обаче също показаха здрави нерви и след 4 поредни точки изравниха в последната минути и срещата влезе във второ продължение. В него русенки отново поведоха с 4 точки, вкарвайки първите два коша, но Лукойл пак изравни, този път при 85-85. Тогава Галина Станчева отбеляза тройка и домакините дръпнаха напред, но Ануфриенка бе фаулирана и разликата падна само до една точка. Поредната размяна на точки остави разликата такава, като резултата стана 94-93. Лихтарович бе фаулирана и отбеляза само веднъж от линията, което даде възможност на Дунав да изравни, както се и случи след коша на Шарел Алън. Лихтарович обаче се поправи и изведе своите напред, а в последната атака на гостите Даниела Петева пропусна да вкара и така бургазлийки спечелиха двубоя.

Вера Перостийска стана най-резултатна за победителките с 22 точки. Тя бе близо до дабъл дабъл, като завърши с 9 борби. Татяна Лихтарович обаче записа такова постижение, приключвайки срещата с 20 точки и 14 борби. Фрида Айли пък добави 19 точки за успеха.

Най-резултатна в мача пък стана Даниел Бъргин с 25 точки. Американката направи и дабъл дабъл, овладявайки 12 борби. Наталия Ануфриенка добави 19 точки, а с 14 и 9 борби завърши Зорница Костова.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).