БФВТ проведе държавния си шампионат в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:06 / 22.03.2010
793
Състезатели от 23 клуба, членове на Българска федерация по вдигане на тежести с председател Антон Коджабашев, пристигнаха в Бургас за участие в Държавното отборно първенство.

На подиума в спортната зала по борба на стадион "Черноморец" "часовниците си свериха" и подготвящите се за предстоящото в Беларус европейско първенство, което ще се проведе от 2 до 11 април в Минск. В първия кръг от шампионата освен домакините от "Черноморец" участваха още бургаските "Нафтекс" и "Титан", "Аполон" /Стара Загора/, "Асеневци" /Велико Търново/, "Асеневец" /Асеновград/, "Джим" /Добрич/, "Добруджа" /Добрич/, "Марица" /Пловдив/, "Марица-Олимп" /Пд/, "Михаил Петров" /Габрово/, "Преслав" /Велики Преслав/, "Славия" /Сф/, "100-те войводи" /Сливен/, "Херкулес" /Сф/, "Юнак" /Пазарджик/, "Иван Абаджиев" /Шумен/, "Гладиатор" /Разград/, Екомакс" /Шумен/, "Шампион" /Сф/, "Берое 2008" /Ст. З./. На първенството присъства и "Шумен 2009", който нямаше участници.

За това как протича държавният шампионат в Бургас, президентът на БФВТ Антон Коджабашев отказа да коментира. Главен съдия на състезанието е Димитър Димитров. Той съобщи, че щангисти на БФВТ от националния отбор тренират на лагер сбор в София в "Дианабад". "На основание на действащите правила, които са създадени във федерацията, ние направихме контролно изпитание с националните състезатели. Ако резултатите са близки до самите официални първенства, се прави контролно. Така се признават резултатите за шампионата, който тече в момента", каза Димитров. Паралелно с първенството в Бургас новосъздадената Българска национална федерация по вдигане на тежести /БНФВТ/, с президент Георги Иванов, проведе в Хасково друг турнир за всички възрастови групи. Очакваше се там участие да вземат най-малко 150 щангисти. И двата турнира обаче имат неофициален характер, защото конкуриращите се за легитимност централи все още чакат решение на държавата кой да получи права да развива спорта у нас. В края на миналата година Спортното министерство не продължи лиценза на БФВТ заради финансови и документни нарушения. Федерацията с президент Антон Коджабашев трябва да върне на министерството над 1 милион лева, изразходвани неправилно. БФВТ обжалва казуса и така спорът ще се решава в съда.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).