Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Опаковаха „Лазур” в името на парниковия ефект
Автор: Екип Burgas24.bg 12:06 / 17.03.2010Коментари (16)2253
©
Теренът на стадион „Лазур" от днес е в бяла премяна. Работници „опаковаха" новата естествена трева с порест винил. След това заработиха пръскачките и „завивката" от специалния материал беше намокрена, а после оставена да съхне под слънчевите лъчи. Процедурата ще се повтаря три дни. Целта е да се получи парников ефект, който да стимулира растежа на кореновата система в почвата. Така тревата трябва да заздравее, преди на нея да излязат футболистите на „Черноморец - Бургас" и „Левски". Двата отбора ще се срещнат на „Лазур" в мач от 22 - рия кръг на шампионата в „А" група на 3 април. На тази дата ще бъде своеобразното официално откриване на стадиона в новия му вид след направените мащабни подобрения.

„С Божията помощ се надяваме тревата да бъде в оптимално състояние за големия мач. Лошите метеорологични условия много ни затрудниха, но смятам, че си свършихме работата отлично. Заедно с „магьосниците" от фирма „Онтарио спорт", хвърлихме много усилия, които няма как да не бъдат възнаградени", заяви проект - мениджърът Георги Мицов.

Освен новото зелено покритие от най-висок клас, поканените гости ще имат удоволствието да видят и двете нови ВИП - зали, където ще бъдат обслужвани преди, по време и след края на футболната среща. Освен това на стадиона се монтира нова информационна електронна система за подвижна реклама, която ще опасва терена от три страни.

Със сигурност интерес ще предизвика и новият фен магазин, който отвори врати на 4 март и предлага пълната екипировка на отбора на „Черноморец - Бургас", както и оригинални аксесоари на един от спонсорите на тима „Пума".

В предстоящите планове на ръководството влиза изграждането на козирка над сектор „Г", която ще покрива нови 4500 седящи места, с които общият брой на покритите места на стадион „Лазур" ще достигне 13 500. В процентно отношение това означава, че съвсем скоро броят на местата за зрители на стадиона под трите козирки ще достигне 75% от неговия капацитет, с което ще бъдат спазени и най-строгите изисквания на световната и европейска централи ФИФА и УЕФА за провеждането на футболни срещи от най-висок ранг.

Още по темата: общо новини по темата: 11
07.04.2010
15.03.2010
05.03.2010
04.03.2010
24.02.2010
26.01.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
кви национали тука ве, вие нормални ли сте, тоя стадион с капацитет вече не повече от 16 000, БЕЗ буферна зона... какъв нац. стадион ще е това... тоя стадион с тоя си капацитет става само за нашето първенство и тук таме за евротурнирите... и на него да си играе НЕФТОХИМИК, а не черноинтернационале!
0
 
 
Да си го опакова и да го занесе в родния му Подвис игрището ако иска.Това което се прави в Черноморец е подигравка с всички фенове в Бургас!Стадиона в Акацийте се руши и на никой не му пука.Навремето на Дражев му се размина боя от борци но сега някои хора ще ядат калъчката.
0
 
 
дано перуката ги пусне да играят на лазур националите скоро
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: