Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Тимът по водна топка "Черноморец" гази и при децата
Автор: Екип Burgas24.bg 11:05 / 09.03.2010Коментари (0)796
Нови успехи постигнаха най-малките състезатели на бургаския клуб по водна топка „Черноморец". В квалификационния турнир за деца /родени 1999 и по-малки/ възпитаниците на треньора Светозар Владков станаха петият отбор на клуба, който се класира за финалите. Преди тях това направиха съставите- юноши младша, юноши старша възраст, момчета и девойки. Рекорд, който Бургас заслужава.

Подобно на по-големите си съотборници в клуба и малките ватерполисти на „Черноморец", на възраст 8-11 години, имат основателни претенции за медали. Това те демонстрираха в квалификационните мачове, играли се в София от 5 до 7 март. Равносметката е три категорични победи над столичани и една загуба. В първия двубой бургаските състезатели разбиха столичния „Вихрен" /Сандански/ с 19:2. Същата „съдба" сполетя и другите съперници в групата. „Черноморец" победи „Красна поляна" със 17:5, а „Славия" с 15:1. В последния изключително равностоен и тежък мач срещу „Локомотив- Н. Н." ощетени от съдийството, бургаските ватерполисти отстъпиха с 3:10. Малко притеснени от нереалните реферски отсъждания, „черноморци" не успяха да покажат всичко, на което са способни, но си запазват правото да направят това на финалите. Отлична игра в двубоя направи единствената дама в състава Яна Парушева. Младата надежда не изгуби присъствие на духа и с вещина се справи в защитния вал. Голмайстори за бургаския тим станаха Николай Тодоров с 30 гола и Константин Гаров, завършил с 20 попадения в противниковата врата. За следващия етап освен отборите на „Черноморец" и „Локомотив-Н. Н." за финалната четворка се класират първите два тима от другата група. Това са варненските КПС „Варна" и „Аква Варна". Двубоите от първия финален кръг ще се проведат от 3 април до 2 май, а децата на „Черноморец" ще се борят за медал от най- благороден метал.

Съставът на „Черноморец": Живко Пеев-вратар, Слав Славов, Евтим Тодоров, Николай Тодоров, Пламен Йорданов, Филип Славов, Белослав Желязков, Константин Гаров, Мартин Гаров, Тодор Тонев, Петър Матев, Яна Парушева, Калоян Димитров.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: