Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Гергана Апостолова: Заема ли се с нещо, правя го с хъс
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 08.03.2010Коментари (0)724
©
Интервю с европейската и световна шампионка на ката

- Вие сте реализиран спортист със световни успехи. Кое е по-трудно - да бъдеш майка или да се задържиш на спортния Олимп?
- Благодаря! За мен по-скоро това са две предизвикателства, тъй като и в двата случая има лишения, които предизвикват трудности. Но в момента съм в период, в който ми е по-трудно да се задържа на спортното ниво, което съм постигнала, защото там конкуренцията става все по-голяма. Що се отнася до сина ми, той е непрестанно до мен, спортува с желание, което е голяма подкрепа за мен.

- Всички знаят за състезателката Гергана Апостолова, а какво не знаят за жената и майката? Кои чисто женски „слабости" не са ти чужди?
- Като всички жени, и аз имам слабости, които компенсирам най-вече със спорт. Като жена и майка се опитвам да изпълнявам домашните си задължения, които за повечето от нас идват в повече, особено когато работният ти ден свършва в 22:00 ч. и оттам следва всичко останало - пазаруване, готвене, шетане, пране и т.н. Както му викам аз - досадна работа.
Но и аз като всички жени имам нужда от грижи, по отношение на козметични процедури, фризьорски услуги, с тази разлика, че ги осъществявам по-рядко. Ходенето по магазините
също не ми е чуждо.

- Имаш малък син, който вече е тръгнал по твоите стъпки и тренира. Според теб твоята известност помага или пречи на изграждането му като личност?
- Много сериозно съм се заела с това. Като всяко едно дете и той обича да се хвали, в случая с майка си. Но когато се опита да се възползва от това, тогава среща голяма офанзива от моя страна. Не случайно той е наказван най-често в залата по време на тренировка. Естествено, не прекалявам, но мога да кажа, че съм доста строга с него, най-вече защото е момче и му предстои да става мъж, който не трябва да е само до "полата на майка си".

- Какво прави Гергана Апостолова, когато не е в залата? Как „презарежда батериите"?
- Когато не съм в залата, съм в къщи или на състезание. Общо взето, не обичам да ходя на шумни и задимени места. Разбира се, обичам да се забавлявам с приятели, но на по-спокойни места, особено ако е сред природата.

- Кое е по-голямо предизвикателство битката на татамито или битката в кухнята?
- Заема ли се с нещо, го правя с хъс и желание, независимо дали е на татамито, или в кухнята. Но като цяло, за второто не ми остава достатъчно време да се развихрям.

- Суетна ли е сенпай Гергана Апостолова? Как успява да съчетава поддържането на спортния дух с грижите за женската красота?
- Въобще не съм суетна, но като цяло държа да изглеждам, може да се каже - прилично. Както споменах по-горе, и аз обичам да си обръщам внимание по отношение на външния вид, за което намирам по-малко време, отколкото за поддържане на спортния си дух.

- Имаш зад гърба си много отличия, но в чисто личен план кой е върхът, който искаш да покориш?
- Труден въпрос. Може би най-големият връх за мен ще е синът ми да тръгне по стъпките на моето семейство, да се изгради като личност, да постигне високи спортни успехи и да не забравя никога от къде е тръгнал!

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: