Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
КК “Несебър” се цели отново в тройката
Автор: Екип Burgas24.bg 10:39 / 03.03.2010Коментари (0)471
© Burgas24.bg
Седем българи и двама чужденци ще въртят педали с екипа на мъжкия отбор на КК "Несебър" през състезателната 2010 година. Това съобщи на официална пресконференция вчера мениджърът на клуба Георги Енчев. На брифинга с медиите присъстваха още членът на УС на КК "Несебър" и управител на Центъра за планинско колоездене Христо Хинков, треньорите Димитър Господинов и Галин Димитров.

Независимо от финансовата криза ръководството на клуба е поставило отново амбициозни цели. За постигането им в помощ ще са спонсорите и Община-Несебър, която за пореден път ще подпомогне финансово клуба. С развитието на планинското колоездене в курортното градче за първи път в България на практика спорт и туризъм ще си сътрудничат, а това ще доведе нови допълнителни бонуси за КК "Несебър". Планинското колоездене ще бъде включено в пакета като допълнителна туристическа услуга от Холдинга за чужденците.

Тази година мъжкият състав ще бъде воден от капитана Спас Гюров /23 г./ и обявеният за най-добър колоездач на България за 2009 г. Мартин Грашев /23 г/. Групата се допълва от Станислав Заралиев, Мартин Михов, Пламен Станев, карал за последно за "Тавира"/Португалия/, юношите на клуба Йордан Друмев и Петър Тончев, познатият ни белгиец Грегори Демулдер и сънародникът му Михел Стюарт. Треньор на мъжкия тим е известният колоездач от близкото минало Андон Петров.

Заради финансовата криза през тази година отборът на "Несебър" няма да е континентален, а с аматьорски статут. Основните цели, които са поставени пред състезатели и ръководство, са утвърждаване на клуба сред първата тройка в България, успешно представяне на мъжкия отбор у нас и зад граница, както и на всички останали гарнитури в различните възрастови групи. Основно подготовката на мъжете ще се провежда на базата в Белгия, съобщи мениджърът на КК "Несебър" Георги Енчев.

Несебърския клуб напуснаха Ивайло Габровски, който вече ще се състезава в САЩ, бившият капитан Георги Георгиев, който ще върти педали за турския "Ласа", Стефан Христов, отказалите се от състезателна дейност Богдан Стойчев и Петър Панайотов.

През настоящата 2010 година колоездачите на "Несебър" ще участват в три авторитетни състезания, включени в спортен календар на Българския колоездачен съюз /БКС/. На 29 и 30 май е стартът за международна купа "Несебър" за момчета, юноши младша и старша възраст. Състезанието по планинско колоездене за купа "Слънчев бряг" е на 19 и 20 юни, а през последната седмица на август КК "Несебър" ще бъде домакин на Държавния отборен шампионат на шосе.

От 20 февруари представителният мъжки отбор е на лагер в Казанлък, където ще остане до 7 март.

Старши треньор на съставите младша и старша възраст е Димитър Господинов, а наставник на децата през този сезон ще е синът му Галин Димитров. Целите пред подрастващите е класиране в призовата тройка на страната. Най-големи надежди се възлагат на младите Красимир Стоянов /писта/ и Радостин Христов /шосе/. В младшата възраст са картотекирани осем състезатели.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: