Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Танцьори сменят залата с болница
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 03.03.2010Коментари (0)827
Спортните танци няма да са същите, след като една от най-дългогодишните двойки напуска подиума. Димитра Никифорова и Симеон Тимов сменят бляскавите сценични тоалети с белите докторски престилки. Двамата учат медицина във Варна. Вече са третокурсници и трябва здраво да залягат над учебниците. Решението им бе обявено официално на връчването на годишните награди на КСТ "Бургас 75", чиито състезатели са от 2001 г. Симеон и Димитра са танцова двойка от 1998 год. Титлите и наградите им са безброй и са сред най-титулуваните и елегантни двойки на България.

„Танците са целият ни живот досега! Беше мъчно решение, вземахме го няколко години, но нямаше начин", въздиша Димитра. В началото успявали да съчетават танците, шампионатите и изпитите, но правили по 600 отсъствия на година. Постепенно стигнали до извода, че ако искат да спасяват човешки живот, с две дини под една мишница няма да стане.

От тази година Симеон и Димитра влизат в болницата и започват най-сериозните дисциплини. Двамата все още не са решили окончателно какво ще специализират. Като всеки мъж, Мони първо се хвърлил на гинекологията, после се насочил към скалпела, а сега се е спрял на кардиологията. „Всеки един предмет като слушам поотделно, си казвам-това искам. Насочила съм се към нещо по - леко за жена - кожни, очни болести или клинична лаборатория, в които няма да има твърде много стрес", добавя красивата половинка на танцовия дует.

И в момента, когато имат възможност, влизат в залата, за да поддържат форма. Надяват се отсъствието им да е само временно и един ден да играят при професионалистите. Ще вземат и съдийски лиценз. Освен шампионските титли, най-скъп им е „бате Андрей", както с любов наричат председателя на КСТ „Бургас 75" Андрей Тодоров.

Източник: factor-bs.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: