Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
"Черноморец" възроди бургаската женска водна топка
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 26.02.2010Коментари (0)560
След дългогодишно прекъсване бургаската водна топка отново има отбор девойки, с който представи морския ни град в първи кръг от държавното първенство за сезон 2009/2010. С това единственият ватерполен клуб в региона изпълни поетия ангажимент и дадено обещание пред общественост и състезателки. СКВТ "Черноморец" възстанови дамското направление в бургаската водна топка. Всичко това стана възможно на упорития труд на треньори и състезатели. Съществен факт е и уникалното за страната ни дългосрочно сътрудничество, за което се договориха клуб по водна топка "Черноморец" и бургаските плувни клубове- "Метропол" и "Започни да плуваш".

Още в първото си официално състезание в края на миналата седмица в София младите дами стартираха с фурор. Макар значително по-малки на години /възрастовата граница е за девойки родени 1993 г. и по-малки/ бургаските ватерполистки се класираха на трето място. Възпитаничките на треньора Светозар Владков записаха две победи и две загуби. Бургаският тим разби столичния "Локомотив-Н. Н." със 17:6, а срещу врачанския "Ботев 2000" се наложи с минималното 6:5. Нашите момичета бяха победени с 4:12 от отбора на "Арда 2008" /Кърджали/, където е меката на женската водна топка. Срещу изключително грубите си съпернички от другия врачански клуб КВТ "Ботев" бургазлийки отстъпиха с 3:8.

"Момичетата от плуването останаха шокирани от грубата игра на "Ботев". В техния спорт съприкосновение с противника няма и до края на мача те играха притеснено и не успяха да се освободят от напрежението. Все пак плувкините тренират с нас от две седмици, но го правят с много желание и амбиция", заяви треньорът Светозар Владков.

Наставникът на отбора-девойки поздрави всички момичета за сърцатата им игра. Водени от шампионите на България за деца, капитанката Красимира Сеизова /която е голмайстор на тима с 15 гола/ и Петя Кралева, опитната Вержиния Балабанова и най-малката ватерполистка 12-годишната Яна Парушева, Маргарита Колева отборът на "Черноморец" има шанс да стане носител на бронзовото отличие в шампионата. Възможността за извоюване на медал от по-благороден метал обаче е реална, което е голямо предизвикателство за прохождащите, но блестящо представилите се във ватерпола плувкини - вратарката Теодора Янева, Стела Андреева, Мариета Шопова, Йонна Градева/ всички от "Метропол" с треньор Хариета Гарибян/ и Мариета Вълева /от "Започни да плуваш" с треньор Тодор Костов.

Във временното класиране води "Арда 2008"/Кърджали/ с 12 т, втори е КВТ "Ботев"/Вр/-7 т., трети е "Черноморец" с 6 т. На 4-о и 5-о място са съответно "Ботев 2000"/Вр/- 4 т. и "Локомотив- Н. Н."/Сф/- 0 т. Вторият кръг от Държавното първенство за девойки е в края на месец май.

"Което обещахме на момичетата, го направихме с много труд. Затишието в женския сектор е към своя край и догодина се очаква в дамската лига да играят 7-8 отбора. "Черноморец" е в челните редици и радващото е, че все повече момичета идват и тренират", каза председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.

"За първи път водната топка и плуването намериха общ език. С размяната на състезатели в тези два различни водни спорта се поставя началото на нови положителни взаимоотношения, които са в полза на бургаския спорт и на самите деца. Подобен род сътрудничество се осъществява за първи път и то дава възможност плуването и водната топка да се допълват. Тези момичета и момчета заслужиха да си имат басейн", категоричен е Йонов.

Отборът девойки е петата формация на "Черноморец", която стартира в шампионатите на страната. Преди тях дебют при мъжете направиха юношите старша възраст, което също бе една от задачите, осъществени от клубното ръководство. Успешно квалификациите вече преодоляха съставите юноши младша, юноши старша възраст и момчета. В началото на месец март предстоят квалификациите и при деца.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: