Георги Василев обяви колко взима в "Несебър"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:31 / 26.02.2010
826
Много малко футболни треньори, да не кажем почти никой, имат смелостта открито да афишират месечните си възнаграждения, които взимат от клубовете, където работят. Това обаче направи един уважаван в чужбина и доказал се специалист- Георги Василев. Явно Генерала няма какво да крие от обществеността и за да няма спекулации с месечното му възнаграждание, той не се поколеба да разкрие пред медиите колко взима като старши треньор на "Несебър". Това стана на първата пресконференция, която вчера Георги Василев даде преди старта в пролетния дял от шампионата в Източната "Б" група. Заплатата на българския футболен спец е 3 500 лева.

Поводът за откровението на Генерала са тиражирани информации относно финансовите параметри на заплатата на хората от Спортно-техническия щаб, както и средствата, "изхарчени" за привличането на нови футболисти. Всички тези неверни твърдения са породили негативно отношение на част от данъкоплатците от Несебър спрямо треньорското ръководство и са предизвикали известно напрежение в курортното градче.

"При пристигането ни в Несебър бяхме посрещнати с ентусиазъм и надежда от хората. Има и такива обаче, на които явно не им е приятно нашето присъствие в клуба. Тиражираните информации за това, че заплатата ми била 12 000 или пък ще взема при влизане на отбора в "А" група 50 000 лева, както пише един столичен вестник, не отговарят на истината. За да няма повече спекулации, сега ще ви обявя заплатата си. Тя е 3 500 лева. Който иска, нека провери", заяви Георги Василев.

Специалистът допълни, че за направената селекция в клуба до момента не е платена и стотинка. Това потвърди и мениджърът Андрей Желязков, с което Спортно- техническият щаб опроверга публикации в някои медии, че за трансфери са похарчени 400 000 лева.

"За нито един от новопривлечените не са изразходвани парични средства. Привлечените футболисти са с трудови договори, в които са обозначени месечните им заплати и премии", каза Георги Василев.

"Аз си знам цената. Не "Несебър" е дошъл при мен, а аз дойдох при него. Работата ми тук не е мимолетна, а с перспектива за развитието на футбола в Несебър. Целта пред мен и Андрей Желязков е с работата си тук да оставим диря след себе си. Ние не сме дошли, за да вземем парите на несебърлии. На всеки треньор му се иска да постигне нещо повече. Съобразяваме се с възможностите на клуба и с тези хора ще защитаваме целите си", допълни Гочето.

Тандемът Георги Василев - Андрей Желязков привлече през зимната пауза шестима нови футболисти, между които опитните Ангел Стойков и вратарят Свилен Симеонов от "Спартак" /Варна/. Договори с кандидата за влизане в елитната "А" група подписаха още Веселин Пенев, Марин Ценов, бившият младежки национал Милчо Макенджиев и вратарят Павел Станев от "Вихрен" /Сандански/.

Отбора напуснаха след изтичане на договорите защитникът Любен Николов, който замина за Казахстан, и Станимир Митев, който премина в "Черноморец" /Поморие/. От пролетния сезон Трайо Грозев ще играе в "Нефтохимик", а Димитър Кръстев в "Равда".

Георги Василев изказа благодарност на ръководството на община Несебър, на Общинския съвет и кмета на общината, осигурили необходимите средства от бюджета за футболния клуб и развитието на футбола в курортното градче.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).