Бургаска гимнастичка се завърна от Русия с бронз

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:59 / 22.02.2010
571
Ирена Гайдарджиева от клуб по художествена гимнастика "Олимпия Бургас" се завърна с бронзов медал от турнира от веригата Гран при в Москва.

Възпитаничката на треньорката Елена Симеонова спечели отличието като част от ансамбъла за девойки на България. Националките се подготвят за участие в квалификациите за първите Младежки олимпийски игри в световната спортна история. Турнирът ще се проведе през месец август в Сингапур.

Старши треньор на ансамбъла е Леонида Кацамунска от СК "Славия", а пълният състав на националките е Ирена Гайдарджиева /Олимпия Бургас/, Деница Велевска /Тракия Пловдив/, Ингрид Цветкова /Академик София/ и Кристина Великова /Илияна София/.

В Москва българските девойки изиграха две композиции с четири ленти и четири обръча, като отстъпиха само на шампионките от Русия и техните подгласнички от Беларус. В многобоя на турнира Гран при българките събраха сбор от 46.700 точки, а победителките завършиха с 51.575 точки.

По време на предстоящото Европейско първенство ще се проведат самите квалификации и всички европейски отбори ще се състезават само за една квота, т.е на Младежките олимпийски игри ще участва само един ансамбъл от континент.

Ирена Гайдарджиева от клуб "Олимпия" е единствената бургазлийка, която успя да достигне до участие в националния ансамбъл на България.

Надеждата на художествената гимнастика в Бургас е родена през 1995 г. и от шестгодишна тренира под ръководството на своята треньорка Елена Симеонова.

На турнира Гран при Анастасия Киссе зае 7-мо място в многобоя при девойките с общ сбор от 92.100 точки. Българката зае 4-то място във финала на въже с 25.325 точки.
Победителка в многобоя е Александра Меркулова (Русия) със 105.150 точки.

В същата надпревара националката Кристина Илиева се нареди 17-а в многобоя. Илиева, която в последния момент замени контузената Цветелина Стоянова, събра сбор от 93.525 точки и не се класира за финалите. В турнира в Москва участваха общо 30 гимнастички, сред тях най-добрите представителки на Русия, Беларус, Азербайджан и Израел.

Победителка в многобоя стана олимпийската и световна шампионка Евгения Канаева (Русия) със 113.850 точки, пред Дария Кондакова (Русия) със 112.200 точки и Мелитина Станюта (Беларус) със 109.800 точки.

Източник: в. "Компас"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).